15. kolo
16.12.2020 21:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Lyonu (© AFP)

Brest díky penaltě ze samotného závěru odváží z Lyonu bod

V Parc Olympique Lyonnais byl k vidění hodně zajímavý zápas. Přinesl celkem dva pokutové kopy, jeden vlastní gól a jedno vyloučení. Jenže žádného vítěze, takže domácí klesnou po patnácti kolech na třetí příčku, kdežto hosté setrvají v polovině tabulky.

Jako první se do zakončení dostal Tino Kadewere, ale pozornost Gautiera Larsonneura vyzkoušel pouze lehce. Brankář Brestu se musel vzápětí činit proti ráně Karla Toko Ekambiho. V 16. minutě se znovu osmělil Kadewere a muž v rukavicích si v této fázi utkání na nedostatek práce rozhodně nemohl stěžovat.

Zimbabwský útočník, který o víkendu rozhodl šlágr s PSG, to po půlhodině hry zkoušel potřetí a zase neúspěšně. Následně centroval Léo Dubois od rohového praporku a Marcelova hlavička skončila na horní síti. První gól padnul až ve 39. minutě a velkou smůlu si při něm vybral Anthony Lopes. Lyonská jednička skočila po střele Romaina Philippoteauxe, jenž dostal na hranici vápna od domácích obránců moře prostoru.

Balon se od tyče odrazil do Lopesových zad a od nich putoval za brankovou čáru - 0:1. Šťastná trefa zapříčinila, že do šaten šli s o něco lepší náladou svěřenci Oliviera Dall’Oglia. Po změně stran se na úvodní šanci čekalo do 54. minuty. Moussa Dembélé se s balonem dobře otočil, jenže gólman Brestu svůj tým znovu podržel.

Dvě minuty poté měl štěstí, když Duboisův technický obstřel z hranice šestnáctky rozezvučel břevno. Když se Les Gones nedařilo prosadit se ze hry, muselo to jít z penalty. Jean-Kevin Duverne se prostě snažil zastavit Depaye tak vehementně, že nedal sudímu Brisardovi jinou možnost. Sám faulovaný volil opačnou stranu, než na jakou skákal brankář, takže bylo vyrovnáno - 1:1.

V 74. minutě to pro Lyon vypadalo ještě veseleji, jelikož Paul Lasne prozkoumal kopačkou Kadewereho kotník. Následovala červená karta a očekávání ofenzivních výpadů domácího celku. Hned v 77. minutě musel Larsonneur zasahovat proti Depayově ráně. Z dorážky pak Tino Kadewere cílil pouze do tyče.

Chuť si Olympique spravili už za čtyři minutky. Kombinaci v soupeřově vápně zakončil Houssem Aouar patičkou na Maxwela Corneta, který nasadil gólmanovi housle - 2:1. V 86. minutě se však udála další nepříjemnost pro Anthonyho Lopese. Dokonce dvojí, jelikož při svém vyběhnutí nejenže nárazem do Steva Mouniého zavinil penaltu, ale zároveň se i zranil.

Po ošetření se zdálo, že svoje zaváhání maximálně napraví, jelikož Brendanu Chardonnetovi penaltu chytil. Nicméně sudí si všiml, že se na brankové čáře pohnul o malinko dříve, než povolují pravidla, a nechal "pětku" opakovat. Tentokrát si ji vzal na starosti Romain Faivre. A na rozdíl od svého předchůdce ranou pod břevno nezaváhal - 2:2.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele