18. kolo
06.01.2021 21:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Memphis Depay (© AFP)

Olympique Lyon má po přestřelce s RC Lens na čele tříbodový náskok

Po neúplném osmnáctém kole se na čele francouzské nejvyšší soutěže osamostatnil Olympique Lyon. Les Gones dokonale využili zaváhání nejbližších konkurentů Lille a PSG a po vítězné přestřelce s RC Lens si na prvním místě hýčkají tříbodový náskok. Duel s nováčkem soutěže měli domácí dlouho pod kontrolou a vedli v něm dokonce o tři branky. Lens se však dokázalo přiblížit na rozdíl jediné branky a závěr zápasu ještě zdramatizovat.

Olympique Lyon byl proti hostujícímu týmu favoritem, nicméně RC Lens už několikrát v sezoně dokázalo zvučnějšího soupeře zaskočit. Své by mohly vyprávět PSG, Rennes nebo AS Monako. I v Lyonu předvedlo dobrý výkon, byť byl vývoj zápasu v jednu chvíli jednoznačný.

Začátek zápasu ale přinesl vyrovnanou partii, ve které měl sice Lyon lehce navrch, ale žádnou gólovku si nevypracoval. První poločas vlastně nabídl jen jeden zajímavý okamžik a rovnou šlo o úvodní branku zápasu. Ve 39. minutě si Memphis Depay šikovně narazil s Paquetou a před brankářem s přehledem uklidil balón k tyči.

Lyon tak vyrovnanou první půli ovládl a hned na začátku druhého poločasu zvýšil náskok. Dubois poslal do malého vápna ostrý centr, který sice Leca zasáhl, ale natolik nešťastně, že trefil Stevena Fortese, od kterého skončil balón v síti. Olympique Lyon se utrhl ze řetězu a za chvíli fauloval ve vlastním vápně brankář Leca, takže sudí nařídil pokutový kop. Memphis Depay sice zvolil stejnou stranu, na kterou skákal Leca, ale střela měla razanci a skončila v brance.

Hosté potřebovali na ofenzivní smršť co nejdříve zareagovat a podařilo se. Florian Sotoca dostal na vápně kousek prostoru a technickou střelou překonal Lopese. Gól na 3:1 byl na delší dobu poslední. Lyon se v další fázi koncentroval na údržbu výsledku, zatímco snaha Lens o další snížení dlouho vycházela vniveč.

Lens se ale nakonec podařilo zápas zdramatizovat. Minutu před koncem se parádně opřel do balonu Cheick Doucouré a s pomocí břevna nedal Lopesovi šanci. Hosté měli na vyrovnání ještě čtyři minuty, ale během tohoto času si Lyon už vedení vzít nenechal. Olympique se tak osamostatnil na čele Ligue 1 a před pronásledovateli Lille a PSG má tříbodový náskok. Lens patří v tuto chvíli osmé místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele