38. kolo
23.05.2021 21:00 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Nice (© AFP)

Lyon na závěr sezóny selhal s Nice, Ligu mistrů tak přenechal Monacu

Tenhle zápas se Lyonu opravdu hrubě nevydařil. Do přestávky ještě bylo v jeho podání vše v pořádku, očekávaně vedl nad Nice, který bojoval jen o co nejlepší finální umístění. Jenže ve druhém poločase selhal, inkasoval dvakrát a musel se spokojit s konečným čtvrtým místem v tabulce. O to je tenhle nezdar více frustrující, že Monaco ve svém klání nevyhrálo v Lens.

Kdyby se totiž Les Gones podařilo svůj náskok udržet, dostali by se nakonec na třetí místo právě před knížecí celek, a postoupili by tak do toužebné Ligy mistrů. Za této situace ovšem na ně zbyla pouze Evropská liga. Loučící se domácí trenér Rudi Garcia se svými hráči prostě kýženou misi nesplnil, i když okolnosti zápasu ze severu Francie jim hrály výrazně do karet.

Hosté, jež v tomto souboji mohli usilovat jen o osmou příčku v tabulce, završili tuto sezónou vážně povedeným, především pak nečekaným způsobem. Nakonec se ale posunu v konečném pořadí nedočkali, jelikož Montpellier si po výhře na půdě Nantes svou pozici uhájil. Alespoň se OGC podařilo překonat hranici padesáti bodů, konkrétně hovoříme o dvou bodech nadplán.

Olympique vstoupil do tohoto měření sil velmi dobře a už ve 14. minutě se dočkal své první gólové odměny. Rozehrál rohový kop bleskově a nakrátko, následný centr Depaye doputoval na hranici brankového území na naskakujícího Toka Ekambiho, který svou hlavičku namířil ke vzdálenější tyčce. Jeho protivníkovi se každopádně podařilo zareagovat ve 27. minutě.

Už ve 22. minutě přitom mohl skórovat, avšak přízemní dělovku Ronyho Lopese vychytal jeho krajan mezi třemi tyčemi Anthony Lopes. Pak už ale domácí brankář přece kapituloval. Lees Melou z vápna poslal přihrávku před bránu, kam si naběhl jeho spoluhráč Dolberg, a ten na hranici ofsajdu z blízkosti tečoval balón za brankovou čáru. Jeho trefu posvětil i VAR.

Následně byl Lyon přece nebezpečnějším mužstvem, ve 33. minutě ještě nezacílil Marcelo, jehož hlavičku polapil Benítez, ve 40. minutě už ovšem opět úřadoval Toko Ekambi, který hlavou na zadní tyči zužitkoval oblouček od Depaye. Ve 43. minutě ještě rozvlnil síť rovněž Aouar, avšak jeho branka nebyla uznána, jelikož předtím byl Toko Ekambi zkrátka v ofsajdu.

Svěřenci trenéra Adriana Ursey nicméně nesložili zbraně a udělali moc dobře. V 50. minutě se prosadil parádní pumelicí Kamara a v 57. minutě strhl Saliba výhru na stranu Les Aiglons, poněvadž hlavou využil Gouiriho centr ze standardní situace. OL se poté na žádnou odpověď nezmohlo, ačkoli například Depay v 62. minutě nevystřelil z přímého kopu vyloženě špatně.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, lequipe.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele