4. kolo
18.09.2020 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Lyon potřetí v řadě nevyhrál, doma jen remizoval s Nimes

Úvodní zápas sezóny Lyonu vyšel podle představ, následně však jeho výsledky nabraly spíše sestupnou tendenci a po nynější bezbrankové remíze protáhl svou šňůru bez vítězství už na tři klání v řadě. Nimes, pro něhož je jednoznačnou prioritou finální ligová záchrana, může být s konečným rezultátem v podstatě spokojeno. Ke splnění svých cílů získalo velmi cenný bod.

Domácí naposledy nepředvedli úplně optimální výkon v dohrávaném duelu s Montpellierem, chuť si tak hodlali napravit v nynějším střetnutí, jenomže roli jednoznačného favorita nepotvrdili. I když od roku 2018 nad svým soupeřem hned ve třech případech slavili vítězství, tentokráte museli zavděk vzít jen remízu. Stejně jako proti Bordeaux ani jednou neskórovali.

Nimes neodvedlo na Groupama Stadium vůbec špatnou práci, možná že si suma sumárum vytvořilo i více gólových příležitostí než jeho sok. Nakonec se ale zdá být dělba bodů tím nejspravedlivějším řešením. Po dvou porážkách s Nantes a Rennes si nemohl klub z Okcitánie opravdu vyloženě stěžovat, byť v tabulce se čtyřmi body i nadále zůstal v její dolní polovině.

Hosté vstoupili do tohoto měření sil aktivně, už ve 4. minutě se musel činit Anthony Lopes, obvyklá brankářská jednička, na nějž vypálil z vyložené pozice svou pravačkou Fomba, nakonec však mířil jen do míst, kde stál jeho protivník. Les Gones zahrozili záhy, gólman Reynet musel likvidovat tutovku Corneta, jemuž pak trestuhodně nevyšla ani dorážka.

V 11. minutě se opět ozvali Krokodýli, to když Duljevič poposunul míč na hranici šestnáctky na Riparta, ten si ho narovnal na svou pravačkou a vystřelil, ke své smůle ovšem orazítkoval pouze brankovou konstrukci. Ve 40. minutě mohlo dojít rovněž ke změně skóre ve prospěch Nimes, avšak Anthony Lopes konečky prstů vytěsnil dalekonosný pokus Ferhata do zámezí.

Až ve druhém dějství začal být Lyon přece jenom nebezpečnější. A dokonce se mu podařilo rozvlnit síť poté, co patičkou doklepl merunu za brankovou čáru Dembélé, protože se však těsně předtím přihrávající Caqueret dostal s míčem už mimo hrací plochu, nemohla být branka uznána. V 56. minutě vystřelil Miguel, Anthony Lopes se ale nenechal překvapit.

Oba celky se snažily s bezgólovým stavem ještě něco udělat, leč v koncovce nenašli hráči ani jednoho z týmů potřebný klid, nebo mezi třemi tyčemi kralovali muži v rukavicích. Ostatně jako v poslední minutě utkání, kdy se k hlavičce propracoval střídající Kadewere těsně po svém příchodu na hřiště, jeho šanci ovšem stačil vyřešit bezpečným způsobem Reynet.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele