34. kolo
25.04.2021 21:00 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Burak Yilmaz (© AFP)

Fotbalová bitva v Lyonu vyšla lépe pro Lille, přestože dohánělo dvougólové manko

Takhle se hraje o titul. Tým Christopha Galtiera se díky dalšímu vítězství vrací na první příčku v tabulce, o bod před druhé PSG a o dva body před třetí Monaco. Les Gones zůstávají po páté porážce s odstupem dalších čtyř bodů na čtvrté pozici.

Utkání mělo od začátku velice solidní tempo. Přeci jen se hrálo o hodně. Hráčům na obou stranách barikády nechyběla obětavost, ale zároveň také přesnost. To platilo i krátce před koncem úvodní dvacetiminutovky, kdy se za soupeřovými obránci po krásném centru z levé strany ocitnul sám Islam Slimani. Jeho oblouček přes Maignana skončil bohužel pro domácí na horní síti.

Alžírský útoční si spravil chuť za nějakých 180 sekund, když zblízka uklidil z první Caqueretovu přihrávku na bližší (pravou) tyč - 1:0. Vyrovnání se mohlo uskutečnit už čtyři minutky poté, když Yilmaz poslal přihrávku neobsazenému Davidovi, jenž v pádu dostal kulatý předmět na místo určení. Bohužel pro severofrancouzský celek si turecký forvard nepohlídal ofsajdovou hranu, takže tahle trefa platit nemohla.

Ve třiatřicáté minutě přiťuknul Burak Yilmaz pro Jonathana Davida, jehož střela postrádala razanci a skončila v rukavicích Anthonyho Lopese. Další průšvih pro LOSC se dostavil za dvě minutky. Mike Maignan se po rozehrávce standardní situace při snaze vyboxovat centrovaný míč srazil ve vzduchu se Svenem Botmanem, s čímž José Fonte opravdu nepočítal a smolně zacílil do vlastní brány - 2:0.

Velmi důležitý moment přišel na pořad večera v nastaveném čase úvodního dějství. Ve vzdálenosti nějakých dvaadvaceti metrů od lyonské svatyně zatahal Thiago Mendes nedovoleně za ruku unikajícího Jonathana Ikoného, který už natahoval ke střele. Z nařízeného přímého kopu se parádní ranou přes zeď prosadil Burak Yilmaz, Lopesovu tygřímu skoku navzdory - 2:1. Hostům se tedy podařilo snížit ještě před odchodem do šaten, takže vycítili, že tento duel rozhodně není ztracen.

Po startu druhé pětačtyřicetiminutovky si pořádně oddychnul José Fonte, jelikož po centru Karla Toko Ekambiho nebyl daleko od toho, aby si dal druhého "vlastňáka". Po hodině Benjamin André se svou hlavičkou neuspěl, nicméně jenom několik okamžiků poté Olympique hrubě chyboval v rozehrávce, čehož využil rodák z Antalye a jeho pobídku Jonathan David ani napodruhé neodmítnul. Tentokrát bylo všechno v souladu s pravidly - 2:2.

V sedmašedesáté minutě se odhodlal k pořádně ráně z dálky Thiago Mendes a gólman měl plné ruce práce. Z následného rohu propadnul míč ke Karlu Toko Ekambimu, jenž zakončoval ramenem a tudíž nepřesně. Hned z protiútoku se připomněl třetí z Jonathanů v kádru Lille. Ten s příjmením Bamba se však musel sklonit před umění portugalského brankáře, který si ve dvaasedmdesáté minutě poradil i s přízemním pokusem Jonathana Davida.

Nedlouho poté pálil střídající Luiz Araujo a kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby Marcelo netečoval nad. Tenhle blok nakonec Lyonu body nepřinesl. V 85. minutě totiž přiletěl dlouhý centr do středového kruhu, kde jej za sebe okamžitě prodloužil Yusuf Yazici, čímž poslal do brejku Buraka Yimaze, který lehoučkým lobem vyšachoval Anthonyho Lopese ze hry, a pak už se mohl běžet radovat - 2:3. Díky dvanáctému zásahu v sezoně se zároveň stal prozatím nejlepším střelcem Les Douges, který dál srdnatě bojují o prvenství v Ligue 1.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lahudka pro bookmakera??? Podobné zápasy mu jdou skvěle.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele