22. kolo
29.01.2021 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Lyon v předehrávce porazil Bordeaux a minimálně do neděle vede ligu

Olympique Lyon v páteční předehrávce 22. kola porazil Girondins Bordeaux 2:1 a posunul se do čela tabulky před své největší konkurenty Lille a PSG. Dlouho to přitom vypadalo na remízu. Domácí nejprve vedli zásluhou Ekambiho, ale Bordeaux ve druhém poločase srovnalo a pak drželo remízu až do druhé minuty nastavení, než se trefil Léo Dubois.

Vzhledem k postavení obou týmů v tabulce byl jednoznačným favoritem domácí Lyon a této role se v úvodu rád zhostil. Na větší šanci si ale musel počkat do sedmnácté minuty, než se ze střední vzdálenosti odhodlal vypálit Bruno a brankář Costil musel vyrážet na rohový kop. Trenér Rudi Garcia musel v prvním poločase řešit zranění Denayera a už po třiadvaceti minutách ho nahradil Diomande.

Lyon se dočkal vedoucí trefy po půlhodině hry. Po nakrátko rozehraném rohu následoval nacvičený signál a po nešťastném odrazu od Koscielnyho se dostal k zakončení Karl Toko Ekambi a poslal Lyon do vedení. To bylo také vše, co se v prvním poločase událo.

Na začátku druhého dějství mělo Bordeaux obrovskou šanci na vyrovnání. Balón si za obranou převzal Hwang Ui-jo, ale branku křižným zakončením o kousek minul. Les Girondins se ale dočkali vzápětí. Po zpětné přihrávce Oudina pálil nekompromisně pod břevno Samuel Kalu - 1:1.

Remíza hostům plně vyhovovala a po Kaluově brance se Bordeaux trochu zatáhlo. Lyon se však trápil a jedinou jeho šancí bylo až do devadesáté minuty nepřesné Slimaniho zakončení po De Scigliově centru. Bordeaux mělo plichtu na dosah, ale ve druhé minutě nastavení o ní přišlo. Hosté si nepohlídali Cornetův náběh na levé straně hřiště, jeho centr napříč vápnem pak doputoval k Duboisovi a ten povedenou ranou od tyče rozhodl o vítězství Les Gones 2:1.

Lyon se po výhře vyhoupl do čela o bod před Lille a PSG, ale ty mají pochopitelně utkání 22. kola teprve před sebou. Bordeaux prozatím zůstává na sedmém místě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele