20. kolo
17.01.2021 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Aaron Iseka Leya (© AFP)

Lyon doma senzačně prohrál a spadl na třetí místo

O velké překvapení se v rámci 20. kola francouzské nejvyšší soutěže postarali fotbalisté FC Metz, kteří vezou všechny body ze hřiště do té doby vedoucího Lyonu. Olympique díky tomu přišel o vedoucí pozici a na duo PSG, Lille ztrácí dva body. Výhru outsidera vystřelil až v poslední minutě Leya Iseka.

Boj o titul je ve Francii po delších letech hodně zajímavý a vedle hlavního favorita PSG se na špici pohybují Lille a Olympique Lyon. Jakékoliv zaváhání pak znamená propad tabulkou, což teď na vlastní kůži pocítili hráči Les Gones.

Lyon se proti Métám nezvykle trápil. Měl sice územní převahu, ale narážel na perfektně organizovanou obranu soupeře. Vůbec nejvážnějšími momenty prvního poločasu byly střela Ekambiho, kterou Oukidja dokázal vyrazit. Těsně před přestávkou pak zahrozily i Mety a od inkasované branky zachránil Lyon na brankové čáře obránce Marcelo.

Tuhá defenzíva ze strany Met pokračovala i po změně stran a Lyon si stále nevěděl rady. V 71. minutě orazítkoval tyč Cornet, ovšem brankář Oukidja se po balónu dokázal natáhnout. O pět minut později pak Lyon dokonce vstřelil branku, ale veškerá radost byla kvůli odmávanému ofsajdu zbytečná.

Lyon v závěru zápasu stupňoval tlak a neuvěřitelné šance spálili nejprve Slimani a po něm i Cherki. Příznivci domácích stále věřili, že se povede vstřelit rozhodující gól, jenomže zapomněli na zadní vrátka a minutu před koncem jim připravil dokonalý šok Aaron Leya Iseka. Lyon nejprve přežil břevno Boulayi, ale krátce na to převzal kolmici Leya Iseka, obešel vyběhnutého brankáře Lopese a střelou do prázdné zakončil. Mety šokovaly vedoucí tým Ligue 1 a zvítězily 1:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele