10. kolo
08.11.2020 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Lyonu (© AFP)

"Le Derby" patří Lyonu, dvěma góly o tom rozhodl Kadewere

Olympique Lyon se stal vítězem prestižního "Rhône-Alpes derby", když brankami Tina Kadewereho skolil rivala ze Saint-Étienne. Hosté se v prvním poločase ujali vedení, ale Lyon dokázal výsledek otočit. Přesto mohlo dojít na dělbu bodů, kdyby Bouanga v nastavení proměnil pokutový kop, což se nestalo.

Na úvodní gól v Parc Olympique Lyonnais se nemuselo čekat dlouho, kdyby brance Dembélého z 11. minuty nepředcházel ofsajd. Les Gones vstoupili do zápasu o něco lépe, byť to žádná divočina nebyla. K vidění ani nebylo příliš šancí a pokud přeci jen něco, byl z toho gól, ovšem neregulérní. Po půlhodině hry totiž Dembélé udeřil ze vzduchu, ale znovu tomu předcházel ofsajd a tak ani v tento moment se domácí tým nedočkal.

Pět minut před koncem podtrhl zoufalost Les Gones Aouar, který postupoval sám na Moulina a zakončení se mu vůbec nepovedlo. Vzápětí to Lyon mrzelo, protože Saint-Étienne z ojedinělé šance udeřilo. Brankář Anthony Lopes nejprve vyrazil hlavičku Bouangy, ovšem hosté zůstávali u balónu a po následné kombinaci se znovu dostali do blízkosti brankáře. Bouanga pak z úhlu a s velkým štěstím díky zásahu Lopese propasíroval balón do branky. Saint-Étienne tak vedlo v derby 1:0.

Lyon se snažil o rychlou odpověď ještě do šaten, ovšem nebylo mu přáno. Dočkal se až později, přesněji v 65. minutě, kdy parádně sehrál standardní situaci. Depay místo střely vysunul Corneta, ten přihrával před branku a Tino Kadewere patičkou vyrovnal.

Les Gones byli na koni a brzy otočili výsledek na svojí stranu. Ekambimu se ještě postavila do cesty branková konstrukce, ale o pár minut později pronikl do šestnáctky opět Tino Kadewere a z úhlu podobně jako Bouanga na druhé straně vstřelil gól. Čtvrthodinu před koncem se tak Lyon ujal vedení.

Les Verts se s tím nehodlali smířit. Nechtěli odcházet z derby jako poražení a těsně před závěrečným hvizdem sahali po vyrovnání. Sudí Letexier totiž nařídil pokutový kop, který ale Bouanga trestuhodně neproměnil - domácí zachránila tyčka. Závěrečný hvizd pak rozpoutal radost trenéra Garcii i celého Lyonu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Téměř o 2 celé vyžší kurz na dvojku oproti - v tomto případě odpovídajícímu kurzu na jedničku .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele