36. kolo
09.05.2021 15:00 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Hassane Kamara (© AFP)

Nice díky pozdní trefě obralo o všechny body Brest

Dvakrát museli domácí dotahovat náskok soupeře, aby v předposlední minutě mohl o jejich čtrnácté výhře rozhodnout Hassane Kamara. A to i přesto, že Orli hráli čtyřicet minut o deseti. Svěřenci Oliviera Dall’Oglia se musí mít dál na pozoru. Sice mají na kontě čtyřicet bodů, jenže tahle hranice letos nemusí být pro udržení dostačující.

Hosté si lepší vstup do utkání snad ani nemohli přát. Už ve 4. minutě se totiž do Perraudova centru z levé strany ukázkově položil Steve Mounié. A protože se balon odrazil od země, Walter Benítez na něj nedosáhnul - 0:1. Následovala poklidnější pasáž, kterou utnul až ve dvaadvacáté minutě svou ranou Alexis Claude-Maurice. Na muže v rukavicích ale nevyzrál.

Poté byla hra poněkud rozkouskovaná, avšak ve 38. minutě se domácí dočkali vyrovnání. Svou pomalejší akcí jakoby protivníka poněkud uspali. Brendan Chardonnet pak nedosáhnul na přihrávku Alexise Claude-Maurice, kterou Rony Lopes nekompromisně uklidil na místo určení - 1:1. Jenže nerozhodný stav až do poločasového hvizdu nevydržel.

Steve Mounié hlavičkoval po centru Romaina Faivreho přesně k levé tyči, díky čemuž si připsal druhou branku v tomto duelu a celkově už devátou - 1:2. V 52. minutě to vypadalo, že si Les Aiglons zadělají na pořádné potíže. Pierre Lees-Melou totiž šlápnul na ležícího brankáře a sudí Thomas Leonard mu po poradě s videem ukázal rovnou červenou kartu!

Nutno dodat, že Gautier Larsonneur tohle střetnutí dohrál, ačkoli dvakrát inkasoval. Poprvé už za devět minut. Claude-Maurice stihnul kulatý předmět na hrací ploše, a ač byl v obtížné pozici, dokázal ho poslat zpět před bránu, kde z voleje neomylně zakončoval na úrovni penalty se pohybující Hicham Boudaoui. Hostujícího Romaina Perrauda tak muselo dvojnásob mrzet, že krátce předtím svou dobrou šanci zahodil.

Skvadra Adriana Ursey vycítila příležitost a při dalším útoku nahrál Dolberg střídajícímu kolegovi Gouirimu, který těsně minul, což se za deset minut podařilo na opačné straně Francku Honoratovi. Jak uvedeno, rozhodující moment se odehrál v 89. minutě. Claude-Maurice se dokázal prosadit proti třem protihráčům a následně přihrával po zemi na zadní tyč, kde levačkou zakončoval přesně Hassane Kamara, třebaže nešlo o úplně jednoduchou pozici - 3:0. Tři gólové asistence jeho bezmála třiadvacetiletého spoluhráče rovněž nejde nevyzdvihnout.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele