37. kolo
16.05.2021 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Ludovic Ajorque (© AFP)

Strasbourg po dobrém výkonu vyhrál v Nice

Dijon a Nîmes jsou jasnými sestupujícími. Na koho padne černý Petr s barážovou příčkou, bude jasné až ve 38. kole. To předposlední totiž vše zamotalo natolik, že hned šest klubů může po sezoně hrát dodatečné dva zápasy s třetím týmem Ligue 2. Racing jest jedním z nich. Naopak Nice navzdory rozpačité sezoně udrží místečko v horní polovině tabulky.

Pro skvadru Thierryho Laureyho snad tahle partie snad ani nemohla odstartovat lépe. Z časomíry uběhlo teprve 71 sekund, když Ludovic Ajorque dorazil z bezprostřední blízkosti do sítě balon poté, co Walter Benítez reflexivně vyrazil hlavičku Habiba Dialla - 0:1. Následující minuty přinesly řadu nepřesností a bezradnost v ofenzivní činnosti.

Až ve 23. minutě to zkusil Adrien Thomasson. Gólman Nice míč neviděl hned, leč přesto ho dokázal lapit. Do konce úvodního poločasu měli kulatý předmět na kopačkách v mnohem větší míře svěřenci Adriana Ursey, nicméně k přímému ohrožení soupeřovy svatyně se nedostali. Podařilo se jim to až záhy po změně stran, jenže Eiji Kawashima mohl zůstat v klidu.

Pojistku k vedoucí trefě se podařilo přidat v 66. minutě. Frédéric Guilbert poslal z pravé strany polovysoký centr na bližší tyč, kde Jean-Clair Todibo neuhlídal obrovitého Ajorqueho a útočník Racingu díky této nekompromisní hlavičce zaznamenal svůj šestnáctý zásah v aktuálním ročníku - 0:2, k velké radosti kouče Laureyho.

V jednaosmdesáté minutě vypadala nadějně Thomassonova akce, avšak fotbalista s šestadvacítkou na dresu se nechal vytlačit a z úhlu pak mířil jen do boční sítě. Více toho aktéři už nestihli. Les Aiglons se rozloučí se sezonou 2020/2021 v Parc Olympique Lyonnais, zatímco Strasbourg si to doma rozdá "na férovku" s Lorientem.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele