16. kolo
19.12.2020 21:00 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Memphis Depay (© AFP)

Olympique Lyon zvítězil v Nice a posunul se do čela Ligue 1

Francouzská nejvyšší soutěž má minimálně do nedělního večera nového lídra. Olympique Lyon vyhrál na hřišti OGC Nice 4:1 a před Lille s PSG má náskok jednoho respektive dvou bodů. V dresu Les Gones se prosadili čtyři různí střelci - Depay, Kadewere, Toko Ekambi a Aouar. Jedinou branku Nice měl na svědomí Gouiri.

Lyon zase jednou využil svůj ofenzivní potenciál a v Nice nejenže vyhrál vysoko 4:1, ale zároveň i prodloužil ligovou neporazitelnost už na třináct zápasů v řadě. Svěřenci Rudiho Garcii zase připomínají ten tým, který loni dokráčel do semifinále Ligy mistrů a který má letos ambice konečně promluvit do bojů o titul. Nice se zatím ani po odvolání trenéra Patricka Vieiry nedaří. V minulém kole sice vyhrálo Nimes 2:0, ale potvrdit to doma nedokázalo a v tabulce se nadále plácá až ve druhé polovině.

Hosté trestali domácí Orli především z rychlých přechodů do útoku. V 8. minutě pálil po jednom z nich Depay a Benítez musel vyrážet. Do vedení však poslala Les Gones penalta nařízená po půlhodině hry za faul N'Sokiho. Memphis Depay se rozhodl pro riskantní "panenkovu" penaltu a uspěl. Tím Lyon nabral na ještě větším sebevědomí a pět minut před přestávkou vyrobil hrubku Búdawí a Tino Kadewere zvyšoval na 2:0. Nice se ještě stačilo vrátit do zápasu kontaktní brankou, když Lopesův načechraný pas zasáhl přesně hlavou Amine Gouiri.

Po změně stran hrálo Nice s Lyonem víceméně vyrovnanou partii, ale v 64. minutě přišel ukázkový přechod Lyonu do protiútoku a rychlí Kadewere s Ekambim vyšachovali brankáře a druhý jmenovaný zakončil do prázdné branky. O pár minut později měl Ekambi na kopačce další gól, ale radost zhatil odmávaný ofsajd. V tu chvíli už jela ofenzíva Lyonu na plné obrátky a zakrátko Nice stejně inkasovalo čtvrtý gól. Benítez nezachytil nástřel z pravé strany a po jeho zaváhání dorazil balón do sítě Houssem Aouar. Čtvrthodinu před koncem bylo vymalováno a výsledek už se nezměnil ani po šanci Brazilce Lucase Paquety v nastaveném čase. Lyon zvítězil v Nice vysoko 4:1 a posunul se na první místo tabulky. V neděli večer pak bude netrpělivě očekávat výsledek šlágru Lille versus Paris Saint-Germain.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele