6. kolo
03.10.2020 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Nice porazilo v početní převaze Nantes

Soupeři pražské Slavie v základní skupině Evropské ligy hráči OGC Nice porazili v rámci 6. kola francouzské Ligue 1 FC Nantes 2:1. Hosté ale hráli již od třetí minuty v početní nevýhodě. Červenou kartu dostal za ostrý faul Andrei Girotto.

To nejdůležitější se tedy událo na samém začátku zápasu. Andrei Girotto naprosto nepochopitelně předvedl ostrý zákrok zezadu a od sudího si nemohl vykoledovat nic jiného, než červenou kartu. Nantes tedy čekal celý zápas v početní nevýhodě. Nice toho dokázalo poprvé využít ve 27. minutě, po rohovém kopu se hlavou prosadil stoper Dante - 1:0. Další gól se ale domácím nedařilo vstřelit a těsně před přestávkou přišel šok. Pelmard zahrál už v nastavení ve vápně rukou a sudí Brisard nařídil pokutový kop! Imran Louza ho proměnil s přehledem a Nantes šlo do šaten za remízového stavu.

Stále však mělo před sebou dlouhou dobu v početní nevyhodě a Les Aiglons toho i v tomto případě dokázali využít. V 62. minutě se dokázal ve vápně přesně trefit Khéphren Thuram a vrátil vedení na stranu Nice.

Nantes bylo ale pořád ve hře o body. Stačil jeden brejk či jedna povedená akce a všechno mohlo být jinak. Devět minut před koncem udržel naděje "Kanárků" brankář Lafont, když dělovku Lopese vyrazil na rohový kop. Nantes si závěrečný tlak nevypracovalo a nakonec z francouzské riviéry odjíždí bez bodu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele