17. kolo
23.12.2020 19:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Lorientu (© AFP)

Nepříliš vydařený podzim zakončuje Nice remízou s Lorientem

Zvláště v posledních týdnech se Orli nehnali za vítězstvím nijak dravě, což odnesl kouč Patrick Vieira. Proti Les Merlus směřovali ještě deset minut před vypršením řádné hrací doby za těsnou výhrou, avšak kvůli následnému vyloučení a proměněné penaltě o ni přišli.

Hned na začátku zápasu se z dálky osmělil Fabien Lemoine. Jenže první trefa padla až v 18. minutě a ještě k tomu na opačné straně hřiště. Do té doby byly k vidění nepřesnosti a jedna dobré, ale zblokovaná rána. Udeřilo až poté, co si Jordan Lotomba vyměnil balon s Jeffem Reine-Adélaïdem a z hranice vápna prostřelil Paula Nardiho - 1:0.

Za deset minut se snažil odpovědět Quentin Boisgard a Walter Benítez předvedl spolehlivý zákrok. Čtyřiatřicátá minuta přinesla opět radost výběru Adriana Ursey. Velmi pěknou akci Nice, při které se podařilo rozebrat obranu Lorientu, zakončil střelou z bezprostřední blízkosti Jeff Reine-Adélaïde - 2:0.

Ani další Boisgardova snaha se nesetkala s úspěchem, jelikož míč skončil těsně vedle. Snížení se uskutečnilo až v 50. minutě. Díky chybě v rozehrávce mohl Terem Moffi zacílil z hranice šestnáctky do dolního rohu brány - 2:1. Po hodině hry předvedli pěknou kombinaci pro změnu hosté. Boisgard však stál příliš blízko u Beníteze, aby mohl skórovat.

Třiadvacetiletý záložník Lorientu by si za svůj výkon branku určitě zasloužil, nicméně tentokrát mu nebylo přáno. V každém případě Pélissierova skvadra nadále útočila a vyrovnávací zásah visel ve vzduchu. Zvláště po technickém obstřelu Armanda Laurientého. Poté mířil nepřesně Thomas Mondoncuit.

Když se nezadařilo ze hry, muselo to jít z penalty. Domácí Robson Bambu byl navíc za svůj faul oceněn přímo červenou kartou. Sám Adrian Grbic se z puntíku nemýlil - 2:2. Ve zbývajících minutách Lorient nedokázal početní převahu využít ke vstřelení vítězného gólu, přičemž ve své situaci, kdy okupuje barážovou pozici, by bývala přišla výhra velice vhod.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele