10. kolo
08.11.2020 17:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Axel Disasi (© AFP)

Monaku patří Azurové pobřeží, v Nice rozhodl Sofiane Diop

Derby o Azurové pobřeží zvládlo lépe Monako a trenér hostí Patrick Vieira musel spolknout další hořkou pilulku. Hosté zvítězili zaslouženě, především v prvním poločase podali velmi dobrý výkon, podpořený dvěma přesnými zásahy. Nice sice snížilo, ovšem na více se nezmohlo.

Nice ve čtvrtek prohrálo v Praze se Slavií a derby proti Monaku byla ideální příležitost, jak se revanšovat. V obraně mu ale chyběl kapitán Dante a jak se ukázalo, bez něho bývá defenziva o mnoho zranitelnější.

Monako vyslalo už ve 4. minutě velmi důrazné varování a po střele Kevina Vollanda se zatřáslo břevno! Hosté v úvodu hýřili aktivitou, přimáčkli "Aiglons" k vlastní šestnáctce a brankář Benítez musel tasit jeden zákrok za druhým. Poradil si jak s opětovnou střelou Vollanda, tak i v další tutovce Ben Yeddera. Takový nápor nemohl Nice zvládnout a ve 23. minutě se "Knížata" ujala vedení. Fofana výborně zahrál rohový kop a Axel Disasi hlavou otevřel střelecký účet derby.

Domácí se pak trochu vzpamatovali a Monako už zdaleka nemělo tolik prostoru. Až před koncem poločasu se musel vrhnout pro balón Martinsovi pod nohy nejvytíženější muž, brankář Benítez. Nice žádnou šanci v prvním poločase nemělo a to byl signál pro Patrika Vieiru, aby o přestávce udělal změny.

Nakonec to byla změna jedna a Thurama nahradil Pelmard. Nice sice bylo aktivnější, ale další gól obstaralo Monako. V 53. minutě chyboval při rozehrávce N'Soki a šikovný Sofiane Diop předvedl kontrolu balónu a chladnokrevné zakončení.

Dvougólová ztráta už znamenala vážný problém, ale Nice se nevzdávalo a vykřesalo novou naději. Nevýrazný pokus Maolidy Mannone neudržel a z jednoduché dorážky snížil Pierre Lees-Melou. Nutno podotknout, že gól Nice byl vzhledem k pasivitě hostí zasloužený. Zpátky vrátit dvoubrankový náskok mohl Geubbels, ale z rohu malého vápna trefil tyčku! Derby o Azurové pobřeží finišovalo a Nice nadále ztrácelo jeden gól. Nicméně proti Aiglons stála zformovaná defenziva a také čas. Ani během pětiminutového nastavení si domácí nevytvořili šanci a v derby prohráli.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele