1. kolo
23.08.2020 15:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Nîmes se s Brestem nemazalo a slaví první výhru

Nîmes vstoupilo do nového ročníku tím nejlepším možným způsobem, a i přesto, že ho těsně před začátkem soutěže postihly problémy spojované s nemocí COVID-19, tak na trávníku to prakticky nebylo znát. "Krokodýli" se v loňské nedokončené sezóně horko těžko zachraňovali a nyní jasně ukázali, že podobné starosti už nechtějí zažít. O svém úspěchu rozhodli dvěma góly v úvodním dějství, Brest navíc dohrával duel více než čtvrthodiny v oslabení.

První vážnější příležitost byla k vidění po necelých sedmi minutách. Romain Philippoteaux krásně odcentroval do předbrankového prostoru a k hlavičce se protlačil Landre, jenž orazítkoval levou tyč. Neuběhlo ani dalších šedesát sekund a Olympigue se přeci jen radoval z vedení. Po přihrávce Birgera Melinga se před hranicí brankového území zjevil Ahoueke Denkey a dělovkou z první zamířil do bližší šibenice, gólman Larsonneur byl naprosto bezmocný.

Svěřenci trenéra Jéromeho Arpinona se po tomto momentu uklidnili a svůj náskok navýšili krátce po půlhodině hry. Nádhernou individuální akci předvedl Philippoteaux a chytře vysunul Melinga, který se s balónem elegantně otočil a z mírného úhlu nechytatelně zavěsil pod břevno. V závěrečné desetiminutovce hosté zabrali a mohli alespoň snížit, jenomže Le Douaron hlavičkoval těsně vedle levé konstrukce a volného Honorata brilantně vychytal brankář Reynet.

Nîmes si po změně stran hlídalo pohodlný náskok a další trefu chtělo přidat po hodině hry, avšak jedovatý projektil Ferhata odvrátil Larsonneur famózně jednoruč na rohový kop. Domácí se mohli definitivně uklidit v 69. minutě, Philippoteaux totiž po rychlém brejku obdržel nabídku od Denkeyho, zpětnou kličkou zmátl bránícího Brendana Chardonneta a technickou střelou se trefil přesně do pravého spodního rohu.

Za dalších devět minut se dopustil nešetrného zákroku Chardonnet, když nevybíravě došlápl střídajícího Moussu Koného. Rozhodčí Pignard po přezkoumání videozáznamu zrušil původní žlutou kartu a obratem udělil hostujícímu obránci kartu červenou. Nîmes se i v následujícím průběhu tlačilo do zakončení a v 84. minutě skórovalo počtvrté. Ferhat parádním obloučkem uvolnil Koného a ten svůj únik zakončil křižným přízemním pokusem k protější tyči.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele