33. kolo
18.04.2021 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Dimitri Liénard (© AFP)

Štrasburk nakonec odváží z Nîmes bod

"Krokodýli", kteří nutně potřebují bodovat, jelikož hrozba sestupu je velmi reálná, nedokázali vedení udržet, ač hráli skoro celý druhý poločas proti deseti. Díky tomu mají na barážové příčce na kontě jednatřicet bodů. Naopak Racingu už schází jenom krůček k magické čtyřicetibodové hranici, která naposledy nestačila na udržení v sezoně 2013/2014.

První šanci utkání si na konto připsal už v 5. minutě hostující Dimitri Liénard, když z voleje pálil těsně nad břevno. V 16. minutě byl Moussa Koné ostře faulován. Rozhodčí Antony Gautier však nechal karty v kapsičce. Přesto se na obou stranách nedohrálo v plném počtu. Ve dvaatřicáté minutě centroval ze standardní situace Yassine Behranou a Renaud Ripart hlavičkoval velice nebezpečně, nikoli ovšem gólově.

Do konce poločasu ještě napřáhl Lamine Fomba, nicméně s tímto pokusem měl třiadvacetiletý záložník až příliš velké sebevědomí. Do konce první půle se už nic pozoruhodného na Stade des Costiéres nepřihodilo. Zato hned po změně stran prošlápl přehnaně snaživý Frédéric Guilbert kotník Zinedinu Ferhatovi a byl okamžitě vyloučen.

Ve třiapadesáté minutě se paradoxně radovali domácí. Behranou posunul do vápna na Ferhata, jehož nenechal za cenu faulu vystřelit Alexander Djiku. Exekuce nařízené penalty se ujal Renaud Ripart a volil jistotu, tj. zakončení do středu brány - 1:0. V 64. minutě mohl vyrovnat Lionel Carole. Baptiste Reynet dokázal kulatý předmět vyškrábnout.

V 79. minutě pálil vedle Moussa Koné, čímž umožnil hostům vyrovnat. Při následném protiútoku totiž Florian Miguel vrazil do Moïseho Sahiho a další penalta byla na světě. Dimitri Liénard proti Reynetovi nejprve neuspěl, leč z následné dorážky už se nemýlil - 1:1. Zbývající minuty působily dojmem, že jsou oba soupeři s tímto výsledkem spokojení.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele