37. kolo
16.05.2021 21:00 CET
2 : 5
(1:3)

Reportáž

Radost hráčů Lyonu (© AFP)

Nîmes padá do druhé ligy, Lyon je stále čtvrtý

Ani po tomto kole se Lyon neposune na třetí místo. Na půdě Nîmes sice vyhrál hokejovým výsledkem 5:2, ale protože nezaváhalo ani Monako, zůstal na čtvrtém místě, které zaručuje "jen" Evropskou ligu. Naopak sestup už nemine domácí - v příští sezoně čeká "Krokodýly" Ligue 2. Dvakrát se v utkání prosadili Moussa Koné a Lucas Paquetá. Trefili se také Depay, Aouar a Slimani.

Byl to zápas o všechno. Nîmes potřebovalo vyhrát, aby si uchovalo naději alespoň na baráž. Lyon zase musel získat tři body, aby definitivně nepřišel o třetí místo. Při určité souhře výsledků se mohl posunout na třetí místo, které znamená kvalifikaci o Ligu mistrů.

Nehrál se žádný zanďour. Oba celky na to vlétly a "Krokodýli" vedli už po pěti minutách. Obrana Lyonu vyrobila obrovskou hrubku, špatnou malou domů vystihl Moussa Koné a okamžitě to potrestal. Vyrovnání Lyonu bylo bleskurychlé, přišlo za pouhé tři minuty. Brazilec Lucas Paquetá se dostal ve vápně k odraženému balónu a pohotovou střelou srovnyl na 1:1.

I tento výsledek měl krátkého trvání a ve 20. minutě hosté dokonali obrat. Ve vápně zůstal bez povšimnutí Memphis Depay a i tady byl brankář Reynet krátký. Defenziva Nîmes se během chvilky úplně sesypala a ve 25. minutě už Lyon vedl 3:1. Reynet nejprve předvedl skvělý zákrok po ráně z hranice šestnáctky, ale balón se vrátil k Paquetovi, jehož rána byla přesnější a skončila v síti. Paquetá byl i po druhé ve správný čas na správném místě a ani na chvilku nezaváhal.

Pohodlné vedení 3:1 udrželi Les Gones až do konce poločasu. Domácí se ještě chtěli vrátit kontaktní brankou, ale stal se přesný opak. V 55. minutě sehrál Lyon perfektní akci a z malého vápna jí neomylně zakončil do prázdné branky Houssem Aouar. Hosté vedli už 4:1 a utkání měli plně pod kontrolou.

Nîmes se ani za tohoto stavu sympaticky nevzdávalo a vzápětí snížilo na 2:4. Moussa Koné opět ukázal dravost v napadání, využil zaváhání obrany a přízemní ranou snížil. Za oba góly trenér Rudi Garcia své svěřence rozhodně nepochválí. Ze strany domácích to ale bylo všechno a poslední slovo měl stejně Lyon. V 87. minutě uzavřel na konečných 5:2 hlavičkou na zadní tyči Islám Slimani.

Vítězství trenéra Garciu potěšilo, na druhou stranu z ostatních zápasů přišly nelichotivé zprávy, protože zvítězilo i konkurenční Monako. A nelichotivé to bylo i pro Nîmes Olympique, které si tím definitivně podepsalo ortel sestupu do nižší soutěže. Kolo před koncem ztrácí na barážovou pozici nedostižných pět bodů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele