15. kolo
16.12.2020 19:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Dan Ndoye (© AFP)

Nice konečně zabralo a i v deseti si odváží z Nîmes tři body

Nice si v posledních týdnech prošlo nepříjemnou nákazou koronavirem a navíc naprosto vyhořelo v Evropské lize, vůbec se mu nedařilo ani mezi francouzskou elitou. V předchozích čtyřech duelech vybojovalo jediný bod, nyní ovšem díky skvělému závěru vyhrálo po výsledku 2:0 a tabulkou se prozatím posunulo na devátou příčku s jednadvaceti body. Naopak Nîmes po čtvrté porážce v řadě klesl na předposlední deváté místo s jedenácti body.

Domácí výběr přitom neměl zápas špatně rozehraný a po vyloučení Morgana Schneiderlina hrál téměř čtyřicet minut proti oslabenému soupeři, jenomže v závěrečné desetiminutovce hned dvakrát inkasoval. OGCN začalo odvážně a první větší možnost si vypracovalo krátce po pěti odehraných minutách. Po skvělé skákavé přihrávce Ronyho Lopese stanul ve stoprocentní příležitosti kanonýr Gouiri, jenž trestuhodně mířil vedle bližší konstrukce.

Stejný hráč zahrozil v nadcházející čtvrthodině ještě dvakrát, ale nejprve jeho nepříjemnou hlavičku brilantně zlikvidoval brankář Reynet s ten vzápětí doslova ukradl hostujícímu útočníkovi balón z kopačky. Ve 25. minutě předvedl nádherný individuální průnik Reine-Adélaïde a dokonce s zjevil sám před Reynetem, avšak z mírného úhlu ho propálit nedokázal. Nîmes neproměnilo svou největší šanci první půle asi deset minut před koncem.

Nejprve křižnou nahrávku Miguela výtečně odvrátil do bezpečí gólman Benítez, poté napřáhl z deseti metrů Eliasson a vzdálenější konstrukci vskutku minul jen o několik decimetrů. Nice bylo mírně aktivnější i po změně stran, ale v 57. minutě si výrazně zkomplikovalo situaci, neboť Schneiderlin v blízkosti půlícího kruhu bezohledně atakoval Miguela a rozhodčí Buquet ho po druhé žluté kartě předčasně poslal do kabin.

Hosté se i tak snažili útočit a blízko k vedení měli v 65. minutě, nicméně smolař Gouiri hlavičkoval nad horní tyčku. Pak Reynet vyrazil do strany střelu Ronyho Lopese a z následného rohového kopu orazítkoval hlavou břevno Nsoki. Rozhodující okamžik se zrodil v 85. minutě, přesnou mušku měl totiž střídající Dan Ndoye. Ten po pasu z křídla položil dva protihráče na zem a nakonec se chladnokrevně trefil do protějšího spodního růžku.

Ihned nato pohrdl obrovskou možností na vyrovnání Eliasson, který zcela osamocen mířil z hranice brankového území o půl metru kolem levé konstrukce. Ve třetí nastavené minutě hlavičkoval mimo prostor tří tyčí Ripart, po následné akci přidal druhou uklidňující trefu Nice další nově příchozí Alexis Claude-Maurice. Dvaadvacetiletý záložník se po rychlém brejku tři na tři ocitl před Reynetem a pohotovým přízemním pokusem ho bez potíží překonal.

Autor: Viktor Sandev / soccerway.com, ligue1.fr, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele