9. kolo
01.11.2020 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů FC Metz (© AFP)

Mety po utkání s Nîmes slaví čtvrtou výhru v sezoně

V rámci devátého kola se nerodila snadno, neboť hosté hráli celý poločas o deseti. Nakonec však nejtěsnější možný výsledek uhájili a pohárové příčky mají na dosah. Naopak "Krokodýli" spadli na barážovou příčku.

Jediný gólový okamžik zápasu se odehrál v jeho 15. minutě. Habib Maïga výborně servíroval pro rozeběhnutého Lamine Gueyeho, kterému se i díky nešikovnému skluzu Floriana Miguela podařilo obejít brankáře Reyneta a zaznamenal první branku v sezoně - 0:1. Následně to zkoušel sám Maïga, jehož pokus byl však tečovaný na roh.

Senegalský střelec gólu se znovu připomněl v šestatřicáté minutě, jenže mířil z velké dálky těsně vedle. Dvě minutky poté mohli domácí vyrovnat, kdyby nestál Moussa Koné v ofsajdu. Rodák z Dakaru do děje tohoto střetnutí výrazně promluvil do konce poločasu ještě jednou, když ho v samotném závěru zboural Matthieu Udol. Fotbalista hájící barvy FC Metz sice nejprve zasáhl balon, ale sudí Delerue situaci přesto vyhodnotil jako nebezpečnou hru a poslal výběr Frédérica Antonettiho do početní nevýhody.

Hned po rozehrávce pálil Nolan Roux. Bohužel pro něj i pro celé Nîmes nezakončil přesně. Nedlouho poté si stejně počínal kolega Renaud Ripart. Ve čtyřiasedmdesáté minutě už si jejich spoluhráč Karim Aribi počínal o poznání přesněji a pořádně zaměstnal gólmana Oukidju. Les grenats pozorně bránili a soupeře nepustili do žádných větších akcí.

Les crocodiles se tak do závěrečného hvizdu zmohli už jenom na dva nepřesné pokusy. První měl na svědomí Ripart, zatímco při tom druhém hlavičkoval po Benrahouově centru mimo Karim Aribi. Mety za týden hrají na Stade Municipal Saint-Symphorien proti poslednímu Dijonu. Výběr Jérôma Arpinona bude chtít uhrát dobrý výsledek proti Angers SCO.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele