21. kolo
24.02.2021 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Renaud Ripart (© AFP)

Nimes je mimo sestupové pásmo, v dohrávce přetlačilo díky proměněné penaltě Lorient

Tři vítězství v řadě, taková je aktuální bilance fotbalistů Nimes, kteří se díky nejtěsnějšímu možnému skalpu Lorientu vymanili poprvé od čtrnáctého kola z nepříjemného sestupového pásma. Nejenže v tabulce za sebou nechali právě svého protivníka, ale zároveň se o bod vyhoupli také před Nantes. O osudu utkání rozhodl přesný zásah kapitána Renauda Riparta.

Velké nepříjemnosti přitom musel řešit domácí stratég Pascal Plancque, který kvůli zraněním neměl k dispozici Anthonyho Briancona, Loïcka Landreho či Pablo Martineze, tedy prakticky žádného ostříleného stopera. Nicméně utvořené duo jindy krajního beka Floriana Miguela a dosud nepříliš využívaného Kelyana Guessouma pomohlo k udržení cenného čistého konta.

Jako první zahrozili hosté, kteří se rovněž museli vypořádat s některými absencemi, ve finále však hostující stratég Christophe Pélissier nemusel natolik experimentovat se svou sestavou jako jeho protikolega na opačné straně. V 6. minutě se jeho tým mohl ujmout vedení, nicméně Laurientého pokus vyrazil u bližší tyčky brankář Reynet do boční sítě, leč trochu krkolomně.

Ve 12. minutě se Laurienté již ocitl v daleko lepší pozici, jenomže bránu soupeře o kousek netrefil. Ve 22. minutě se taktéž dokázali osmělit Krokodýli, Duljevič se už chystal prověřit připravenost gólmana Dreyera, na poslední chvíli ovšem zastavil jeho solidní podnikání obránce Gravillon. Ve 26. minutě pak Duljevič svým technickým pokusem zamířil do zámezí.

Největší možnost dějství prvního měli na kopačkách Les Merlus, z dálky napřáhl Laporte a jeho táhlá dělovka k překvapení všech zúčastněných skončila na brankové konstrukci. Poté se Nimes dožadovalo nařízení pokutového kopu, Gravillon si totiž ve vlastní šestnáctce dost nešetrně počínal v souboji s Koném, sudí Miguelgorry ale na bílý puntík jednoduše neukázal.

Lorient po přestávce opětovně zaznamenal smůlu v koncovce, po souboji hlavičkujícího Moffiho s bránícím Miguelem narazil balón o tyčku. A v závěru půle přišel na řadu klíčový okamžik tohoto střetnutí, který bretaňský výběr rozhodně nepotěšil. Nešikovně ve vlastním pokutovém území zahrál rukou Gravillon a Ripart rezultující penaltu s přehledem proměnil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, lequipe.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele