31. kolo
04.04.2021 17:05 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Denis Bouanga (© AFP)

St. Étienne v důležitém zápase porazilo Nîmes

Ani jeden z týmů nezažívá nejlepší sezonu, což platí dvojnásob pro Les Verts. Pokud by fotbalisté St. Étienne i tento duel prohráli, Krokodýli by se na ně bodově dotáhli. Místo toho si výběr kouče Puela připisuje devátou výhru, zatímco Olympique zůstává o bod na barážové příčce.

Hra byla v úvodu utkání poměrně rozkouskovaná a aktérům se nedařilo dostat do správného tempa. Velkou vzpruhou pro hostující celek byla první branka, kterou ve třiadvacáté minutě obstaral Wahbi Khazri, když si připravil přihrávku od Charlese Abiho a z nějakých osmnácti metrů rozvlnil síť - 0:1.

V devětatřicáté minutě se domácí radovali z vyrovnání. Bohužel však předčasně. S Ferhatovou střelou bylo ještě všechno v pořádku, jenže dorážející Moussa Koné si nepohlídal ofsajdovou hranu. Hned poté málem udeřilo na druhé straně hřiště. Rychlý brejk fotbalistů St. Étienne zakončil Khazri přihrávkou na Mahdiho Camaru, jehož výborně vychytal Baptiste Reynet.

Po změně stran jako první zahrozil Zinedine Ferhat, jehož Nîmes s velkou pravděpodobností pro příští ročník v kádru neudrží, ať už spadne do Ligue 2, nebo se zachrání mezi elitou. V každém případě brankář St. Étienne Green přímý kop alžírského reprezentanta vyrazil do bezpečí. Následně Trauco posunul na Bouangu, jenž ztroskotal na muži v rukavicích.

V 56. minutě zahrávali hosté rohový kop. Balon se snesl na hlavu Harolda Moukoudiho, odkud putoval do břevna. Zanedlouho ve vlastním vápně postrčil Cissé pronikajícího Kelyana Guessouma. Rozhodčí Thomas Leonard si šel celou situaci prohlédnout k videu, aby usoudil, že se o nedovolený zákrok nejednalo.

V minutě šestašedesáté se Denis Bouanga řídíl pořekadlem "když nevíš, co s míčem, vystřel". Za jeho pumelicí z nějakých osmadvaceti metrů se stačil Reynet jenom ohlédnout - 0:2.

Prakticky okamžitě po rozehrávce mohl snížit Moussa Koné, avšak Green svůj tým podržel. V 69. minutě se borci hájící barvy ASSE dostali do rychlého protiútoku, který po nešikovné teči Naomichiho Uedy zakončil akrobaticky z bezprostřední blízkosti Romain Hamouma. Tento zásah však nemohl platit kvůli ofsajdu.

V 84. minutě dostala skvadra Pascala Plancqueho jedinečnou příležitost ke snížení. Mladík s číslem čtyřicet na zádech se totiž vrhnul pod nohy Ferhatovi a kopala se penalta. Brankář se jménem Etienne Green snad ani nemůže nastupovat za jiný klub, než za ASSE, napravil svoje zaváhání a mizerně zahraný pokutový kop Renaudu Ripartovi lapil.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele