10. kolo
08.11.2020 15:00 CET
1 : 5
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Angers (© AFP)

Angers po nejlepším letošním výkonu rozdrtilo Nîmes

Dalo se čekat, že to pro domácí nebude nejlepší zápas, když poprvé inkasovali už v úvodní minutě. Nadále tak zůstávají výrazně namočeni do hry o udržení. Naopak Angers v tabulce rázem poskočilo vzhůru.

Z časomíry uběhlo pouhých devětatřicet sekund, když Sada Thioub nacentroval na zadní tyč, kde se hlavou prosadil zcela neobsazený Mathias Pereira Lage - 0:1. Už v 8. minutě mohl odpovědět Zinedine Ferhat. Ke škodě "Krokodýlů" však zblízka orazítkoval jenom tyčku. Relativní klid panoval na hrací ploše do 23. minuty.

Tehdy si zaběhnul do vápna Stéphane Bahoken a křižnou střelou levačkou překonal Baptisteho Reyneta podruhé - 0:2. Angers bylo do konce první pětačtyřicetiminutovky aktivnější, jenže střelám buď scházela větší přesnost, nebo byly zblokovány. Poločasový výsledek 0:2 se z pohledu domácích ještě nezdál býti nedostižný.

Tím spíše, že hned po startu druhého dějství nebezpečně pálil Loïck Landre. V 56. minutě už šli hosté do tříbrankového vedení. Byla to vcelku kuriózní situace. Pomezní rozhodčí se domníval, že centr Ismaëla Traorého za obranu zasáhnul nejprve v ofsajdu stojící spoluhráč. Zvedl tedy praporek, načež hráči Nîmes přestali hrát. Stéphane Bahoken však pokračoval a skóroval. Rozhodčí Schneider následně po přezkoumání videa usoudil, že všechno proběhlo v souladu s pravidly - 0:3.

V 73. minutě se na hranici vápna otočil s balonem Loïs Diony. Reynet jeho střelu dokázal vyrazit. V 81. minutě fauloval Loïck Landre unikajícího Farida El Melaliho. O této penaltě nemohlo být sporu. Loïs Diony volil jistotu - střelu doprostřed brány - 0:4. V 85. minutě předvedl Paul Bernardoni vynikající zákrok proti hlavičce Renauda Riparta.

Jednička ve službách Angers však čisté konto neudržela. V poslední minutě řádné hrací doby totiž Ferhat nacentroval z pravé strany na malé vápno, kde se hlavou prosadil neobsazený Moussa Koné - 1:4. Poslední slovo ale platilo skvadře kouče Moulina. Jimmy Cabot sebral na hranici vápna odražený míč a přízemní střelou pravačkou dal výsledku jeho finální podobu - 1:5.

Krátce poté se ještě Vincent Manceau prezentoval nepěkným šlapákem proti noze Renauda Riparta. Sudí šel celou situaci ještě přezkoumat k videu. Nakonec však udělal hráči Angers jenom žlutou kartu a následně ukončil zápas. Hosté věří, že se za dva týdny podaří na domácím Stade Raymond Kopa porazit Olympique Lyon. Les Crocodiles pojedou odčinit toto hrubé zaváhání do Remeše.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele