9. kolo
01.11.2020 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Jonathan Bamba (© AFP)

Lille udrželo neporazitelnost i proti Lyonu, duel skončil 1:1

Fotbalisté Lille zůstávají ve francouzské nejvyšší soutěži nadále neporaženi. V neděli večer je přitom čekal ostrý test v podobě utkání s Lyonem a oba celky si rozdělily body za konečnou remízu 1:1. Do vedení šli domácí, když se po dvacet minutách prosadil Jonathan Bamba a vlastně i druhý gól vstřelily Dogy, do vlastní sítě zamířil ve 41. minutě Zeki Celik.

Lille, které ve čtvrtek remizovalo se Celticem 2:2 v rámci Evropské ligy, chtělo na vlastním stadionu proti Lyonu prodloužit svojí neporazitelnost, která trvá od začátku nové sezony. Lyon představoval těžkého soupeře a úvodní minuty to na trávníku potvrzovaly.

Lyon měl první gólovku ve 22. minutě, ale pěknou průnikovou přihrávku napálil jen do Maignana Kadewere. No a Lille to okamžitě potrestalo. Yilmaz ve vápně udržel balón, přistrčil jej na šestnáctku Jonathanu Bambovi, jehož pumelenice skončila v síti - 1:0 pro Lille. Domácí navíc zůstávali při chuti a za další čtyři minuty protáhl Lopese Yilmaz. Lyon se dokázal nastěhovat před vápno domácích a tam být nebezpečný, nicméně pořád si musel dávat pozor na zadní vrátka. Další rána Bamby měla gólové parametry, ale skončila nad. Hostům se nakonec přeci jenom podařilo vyrovnat. Ve 41. minutě se opřel do balonu Aouar a balón po teči Zekiho Celika skončil v síti.

Druhý poločas začal velkou komplikací pro Les Gones. V 50. minutě Marcelo přišlápl Bambu a po druhé žluté kartě musel do sprch. Lille mělo ideální možnost utkání rozhodnout, hrálo takřka celý druhý poločas v početní výhodě. Lyon se začal srdnatě bránit a co propustil, zlikvidoval pozorný Lopes. Dogy si nevěděly s defenzívou hostí rady a doma nakonec jen remizovaly 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele