35. kolo
01.05.2021 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Burak Yilmaz (© AFP)

Lille zvládlo duel s oslabeným Nice a tři zápasy před koncem sezony zůstává v čele tabulky

O bod před PSG, které v rámci pětatřicátého kola přehrálo Lens, přičemž právě Racing bude za týden dalším soupeřem LOSC. Severofrancouzský klub má tedy stále všechny trumfy v rukou, co se týče dalšího titulu, který by byl prvním po rovných deseti letech.

Domácí byli od začátku aktivnější a odměna se dostavila ve 13. minutě. V závěru pěkné akce vykulil Jonathan David balon pro Buraka Yilmaze, který stál mimo šestnáctku. Jeho skákavá střela se ukázala býti nechytatelnou - 1:0. Asistent u první trefy utkání následně centroval, avšak míč byl sražen do boční sítě. Velká klika pro Waltera Beníteze.

Posléze hlavičkoval po rozehrávce přímého kopu Sven Botman, ale zařízení minul. V dalších minutách se poněkud přiostřilo, což odnesl žlutou kartou Jordan Lotomba. Zbytek úvodního dějství se už musel obejít bez vyložené příležitosti. Kdežto po změně stran nebylo odehráno ještě ani 180 sekund a Lotomba musel po druhé žluté ze hřiště, přestože jeho faul na Jonathana Bambu v žádném případě nebyl z kategorie zákeřných.

Početní výhody využili svěřenci Christopha Galtiera v 56. minutě. Po centru z levé strany se kulatý předmět odrazil mimo vápno, kde ovšem číhal Zeki Çelik a nádherným volejem zacílil přesně do černého - 2:0. V 64. minutě přišel Kasper Dolberg o balon, což vyústilo v protiútok, který zakončil Burak Yilmaz střelou do pravé tyče.

Krátce poté si musel drbat hlavu Jonathan David, když ve výborné pozici nezpracoval podle svých představ. Zbývajících pětadvacet minut působilo dojmem, že hráči Lille jsou s průběžným stavem maximálně spokojení, zatímco Les Aiglons v deseti nedokázali ve hře směrem dopředu nic nebezpečného vymyslet. Proto připisují patnáctou porážku a za týden se střetnou s Brestem. Pro úplnost, po Lens čekají na LOSC ještě AS Saint-Étienne a Angers SCO.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele