30. kolo
21.03.2021 17:05 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Moussa Koné (© AFP)

Vedoucí Lille nezvládlo zápas s Nîmes

Pro severofrancouzský celek to měla být vcelku snadná záležitost. Vždyť s Krokodýly prohrál naposledy v závěru minulého století! Jenže teď, když nutně potřebuje bodovat, pokud chce dál pomýšlet na mistrovský titul, se místo devatenáctého vítězství zrodila třetí porážka, která dává velkou šanci pronásledovatelům z PSG a z Lyonu. Naopak svěřenci kouče Plancqueho se posunuli alespoň na barážovou pozici.

Už ve 3. minutě dostal přihrávku do šestnáctky hostující Moussa Koné, ale z otočky pálil po zemi dobré dva metry vedle. V 5. minutě se osmělil z dálky Renaud Ripart, nicméně tenhle pokus nemohl Mikea Maignana ohrozit. První průšvih pro tým Christopha Galtiera přišel na pořad podvečera už v minutě dvanácté.

Zinedine Ferhat přihrál Eliassonovi, který ve skluzu se štěstím posunul balon na Moussu Konatého, jenž z voleje střílel přesně na bližší (levou) tyči - 0:1. Vedení však hostům vydržel pouhých osm minutek. Jonathan Bamba centroval od rohového praporku na Xeku, jehož hlavička z úctyhodných jedenácti metrů se odrazila o zem. A přestože Baptiste Reynet dělal, co mohl, musel kulatý předmět lovit ze své svatyně - 1:1.

Následující minuty úvodního poločasu by se daly charakterizovat tak, že ani jednomu ze soupeřů nechyběla snaha, avšak defenzivy fungovaly spolehlivě. K vidění taky byly buď střely zblokované, nebo takové, jaké jejich autoři vyslali z větší vzdálenosti. Teprve až v nastaveném čase došlo na další gólový okamžik, který se nakonec ukázal býti rozhodujícím.

Zinedine Ferhat si na levém křídle vyměnil balon se spoluhráčem, aby jej následně šikovně posunul na Riparta, jenž volil na hranici vápna lehoučký dloubáček vnější stranou pravé kopačky přes vybíhajícího Maignana - 1:2. Nepříjemný "šatňák", ovšem lídr tabulky měl stále k dispozici celou druhou půli k tomu, aby s nepříznivým výsledkem něco provedl.

V 58. minutě dostal Burak Yilmaz míč za obranu a chladnokrevně z nějakých osmnácti metrů zakončil. Jenže rozhodčí Frank Schneider tuhle trefu pro ofsajd neuznal, a v jeho výroku jej utvrdilo i následující přezkoumání celé situace na videu. Na kopačky Les Douges se postupně vnášela nervozita. Takže není divu, že si další příležitost vypracovali až v samotném závěru.

Boubakary Soumaré centroval do šestnáctky, kde zakončoval hlavou Yilmaz. Balon sice opět poskočil, ale stejně směřoval přímo na Reyneta. Na druhé straně musel Maignan zasahovat proti ráně Riparta. O poslední slibnou možnost se v nastavení postaral po Davidově přihrávce Renato Sanches, jenž byl vychytán brankářem. Poté se po rohovém kopu do útoku zapojil i gólman Lille. Centro však doletěl k Yilmazovi, jehož hlavička mířila mimo tři tyče.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Naše jednička má nějak připosraný kurz na výhru domácího týmu přesně o jeden gol. Nebo ví něco???

Reagovat
smazaný uživatel

NEZVLÁDLO???? Já bych napsal , že se POSRALI.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele