17. kolo
23.12.2020 19:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Remeše (© AFP)

Bordeaux prohrálo s Remeší a oproti očekáváním zůstane v dolní polovině tabulky

Les Girondins dál pravidelně střídají povedené a méně zdařilé výkony. Tentokrát propadli na vlastním stadionu, přičemž za hosty se po jednozápasové pauze trefil Boulaye Dia, čímž zaokrouhlil počet vstřelených branek na deset. Ze všech hráčů Ligue 1 zaznamenal více zásahů jenom Kylian Mbappé (12).

V 11. minutě zaútočili Benito, Oudin a Zerkane, jeho střelu srazil na roh Yunis Abdelhamid. Krátce poté našel Zeneli Boulayeho Diu, který střílel k tyči, ale na Benoîta Costila ještě nevyzrál. To se podařilo nejdříve jeho spoluhráči Abdelhamidovi. Po čtvrthodině zápasu mu Arber Zeneli poslal pocukrovaný centr od rohového praporku a v malém vápně zakončující marocký obránce tohle nemohl nedat - 0:1.

Za tři minuty se marně dožadoval penalty Hatem Ben Arfa. Hned z protiútoku zasadili hosté druhý hřebíček. Zeneli si zaběhnul z levé strany do středu hřiště. Jeho ránu vyrazil Costil pouze k Diovi, jehož skákavá dorážka zapadla pod břevno - 0:2. Až do poločasového hvizdu se pozoruhodné ofenzivní výpady ani na jedné straně nekonaly.

Hned na začátku druhého dějství se osmělil Hwang Ui-jo a Predrag Rajković musel zasahovat. V 53. minutě fauloval Abdulhamid Tomu Bašiće a domácí získali možnost zahrávat přímý kop z dobré pozice. Hatem Ben Arfa chtěl brankáře překvapit přízemní střelou na jeho polovinu. Rajković dokázal balon vyrazit a Hwang Ui-jo dorážel zblízka nad.

Velká škoda pro Gassetovu družinu. Tím spíše, že zanedlouho mohl díky tečovanému pokusu udeřit Valon Berisha. V 64. minutě hlavičkoval Paul Baysse nad bránu. Až v 73. minutě se hráčům klubu, ve kterém stále působí bývalý český reprezentant Jaroslav Plašil, podařilo skórovat. Hatem Ben Arfa si počkal na nabíhajícího korejského spoluhráče, jenž zvolil přízemní střelu pravačkou k protilehlé (pravé) tyči - 1:2.

Les Girondins vycítili šanci na vyrovnání a na hřišti byla znát nervozita. Definitivní rozhodnutí padlo až v 88. minutě, kdy Boulaye Dia šikovně posunul na Marshalla Munetsiho, jehož střelu zpoza šestnáctky tečoval Paul Baysse mimo Costilův dosah. Ve zbývajících minutách stihli domácí borci už jen faulovat Predraga Rajkoviće. A budou doufat, že proti Metám sehrají lepší utkání. Remeš po novém roce bude hostit Dijon.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele