23. kolo
03.02.2021 19:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Jonathan David (© AFP)

Lille veze zásluhou povedeného druhého poločasu body z Bordeaux

O poločasové pauze šly oba celky do šaten ještě za bezbrankového stavu. Jenže zatímco Les Girondins ani po změně stran nenašli recept na obranu v čele s Mikem Maignanem, hosté začali sázet branky a díky tomu jim i po třiadvacátém kole patří v tabulce první místo.

Svěřenci Christopha Galtiera se poprvé dostali do šance už ve 2. minutě. Jmenovitě to byl Jonathan Ikoné, kdo po Reinildově centru hlavičkoval nad. Stejnou částí těla hlavičkoval v závěru úvodní desetiminutovky Yusuf Yazici, jenže bez dostatečné razance to pro Benoîta Costila nebyl žádný problém.

V 18. minutě neodhadnul situaci Sven Botman a gólman Lille musel čelit tvrdé ráně Rémiho Oudina. Následně to z hranice velkého vápna zkoušel parádní střelou Jonathan Bamba a muž v rukavicích předvedl vskutku vynikající zákrok. V závěru úvodní "třetiny" zápasu vystrčili růžky domácí. Samuel Kalu se neohroženě vydal z levé strany do vápna, kde ale jeho placírku přečetl Maignan.

Ve 39. minutě o sobě dal vědět Hwang Ui-jo, který v posledních týdnech hraje ve výborné formě. Tentokrát však v dobré pozici přestřelil. Devět minut po startu druhé půle šli borci oblékající dres severofrancouzského klubu do zaslouženého vedení. Bamba na levém křídle ukázal záda Bayssemu a z hranice malého čtverce předložil ideálně pro Yusufa Yaziciho, který zakončoval nekompromisně pod břevno - 0:1.

Za dvanáct minut to bylo pro příznivce LOSC ještě veselejší, přestože to byli domácí, kdo zahrával rohový kop. Po něm následoval bleskurychlý brejk od vlastní branky, v jehož závěru předložil Luiz Araůjo kolegovi Timothymu Weahovi před odkrytou branku. Celá nádherná akce jako z učebnice trvala pouze nějakých dvanáct sekund - 0:2.

V jednasedmdesáté minutě měl Gassetův výběr ideální příležitost ke snížení. Oudin centroval do vápna milimetrově přesně na Hwang Ui-ja, jehož hlavičku Maignan vyrazil a Toma Bašić z následné dorážky prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Gólman Lille se musel činit i nějakých 180 sekund poté proti pokusu Hatema Ben Arfy.

V 87. minutě byli Les Girondins hodně blízko vytoužené trefy. Hlavička Laurenta Koscielnyho však díky pomoci břevna do sítě nezamířila. A tak přišla opět řada na bývalý klub bývalého českého reprezentanta Davida Rozehnala. Narážečka Jonathana Davida se jmenovcem Ikoném znamenala, že se první jmenovaný ocitnul zcela sám před Costilem, kterého přelstil zakončením pravačkou do pravého dolního rohu brány. Tím získal výsledek svou finální podobu - 0:3.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele