1. kolo
21.08.2020 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Mehdi Zerkane (© AFP)

Derby de l'Atlantique bez branek. Bordeaux plichtilo doma s Nantes

Úvodní zápas nového ročníku francouzské nejvyšší soutěže žádnou branku nenabídl. Fanoušci Ligue 1 se možná těšili, že Derby de l'Atlantique nabídne o něco ofenzivnější podívanou, ve finále byl však konečný rezultát nejspravedlivějším řešením. Bordeaux přitom mělo oproti Nantes situaci značně komplikovanější, jelikož už hned od 20. minuty hrálo v oslabení.

Po dlouhých 166 dnech se opět rozjelo naplno také fotbalové dění v zemi galského kohouta. Epidemie koronaviru citelně zasáhla do loňského ročníku, který se nakonec nedohrál, nemoc COVID-19 přesto způsobuje problémy i v nynější sezóně. Původně byl totiž na páteční večer naplánovaný souboj Marseille a St. Étienne, jenže ten byl ve finále pro jistotu odložený.

Domácí stratég Jean-Louis Gasset, jenž nahradil teprve před pár dny bývalého kouče Paula Sousu, chtěl v tomto derby prožít určitě vítěznou premiéru. Jenže musel už po dvaceti odehraných minutách řešit velmi nepříjemnou situaci, protože záložník Zerkane fauloval hostujícího kapitána Palloise tak nešikovně a nešetrně, že inkasoval červenou kartu.

Jinak první poločas nabídl vlastně jen pár dalších zajímavějších momentů. Třeba ve 28. minutě se dostal ke střelbě zpoza vápna hostující forvard Simon, každopádně s jeho pokusem si poradil gólman Costil. Domácí rovněž zahrozili z dálky, a to konkrétně zásluhou Bašiče, na jeho štiplavý a nepříjemný pokus ovšem stačil vyzrát pohotový brankář Lafont.

Bordeaux mohl poslat do vedení ve 39. minutě Otávio, jenž skvěle zapracoval ve středu pole, všiml si, že Lafont mezi třemi tyčemi není úplně na svém místě a snažil se ho přeolobovat skoro už od středové čáry, jeho táhlé zakončení ale minulo kýžený a chtěný prostor brány. V závěru půle se osměloval ještě Hwang, svou hlavičkou však Lafonta napřímo neohrozil.

Zkraje dějství druhého se nejprve podařilo zahrozit týmu trenéra Christiana Gourcuffa, a to prostřednictvím Chirivelly, každopádně míč nasměroval pravačkou ze střední vzdálenosti kousek vedle tyčky. Les Girondins mohli změnit bezgólové skóre snad jen v 62. minutě, do balonu se opřel snaživý Otávio, jenomže svoje mířidla neseřídil správným způsobem.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele