19. kolo
09.01.2021 21:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Remi Oudin (© AFP)

Bordeaux si se štěstím poradilo s Lorientem

Les Girondins rozhodně nepředvedli žádný oslnivý výkon, nicméně přesto slaví už sedmou výhru v sezoně. Dvěma brankami se o ni postaral Rémi Oudin. Les Merlus se zřejmě nestihli včas vzpamatovat z přídělu 2:5 od Monaka, takže po devatenácti kolech zůstávají s dvanácti body předposlední.

V úvodu utkání mohl být za svou aktivitu oceněn Hwang Ui-jo. Jeho pokus z úhlu se však mezi tři tyče nevešel. Ve 13. minutě se jihokorejský fotbalista dokázal při závaru po rohovém kopu nejlépe orientovat. Přistrčil Oudinovi, jehož zakončení k protilehlé (levé) tyči přineslo domácím vytoužený první gól - 1:0.

Ten další mohl v závěru úvodní dvacetiminutovky přidat Hwng Ui-jo, kdyby jej nevychytal Matthieu Dreyer. Ve třiadvacáté minutě se hosté dočkali vyrovnání. Terem Moffi si pohlídal ofsajdovou hranu. Jeho první střelu ještě Benoît Costil kryl, ale na dorážku hlavou už byl k radosti Lorientu krátký - 1:1. Nigerijský střelec branky se tak dokázal prosadit ve třetím duelu v řadě.

Proti Bordeaux mohl skórovat dvakrát, kdyby jeho šikovná patička neskončila na tyči. Ve 42. minutě našel Youssouf Sabaly ve vápně Rémiho Oudina, který se rozhodnul zakončovat levačkou. Dreyer by tuhle nemastnou neslanou střelu zřejmě lapil, kdyby ji těsně před ním netečoval Andrew Gravillon - 2:1. Smolný moment, který se nakonec ukázal býti rozhodujícím.

Ve druhé půli se na velkou příležitost čekalo až do 70. minuty. Terem Moffi si naběhnul na centr, který však nedokázal optimálně zpracovat, takže obrana Gassetova výběru dokázala včas zasáhnout. Lorientští se dál snažili s nepříznivým stavem něco udělat. A málem se dočkali v samotném závěru tohoto mače. Adrian Grbić sice dostal balon do sítě, nicméně při náběhu za obranu si nepohlídal ofsajdovou linii. Les Girondins se o další tříbodový zisk pokusí za týden v Nice. A Lorient čeká důležité domácí klání s Dijonem.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele