15. kolo
16.12.2020 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Saint-Étienne (© AFP)

ASSE po třech remízách v řadě naplno bodovalo v Bordeaux

Pro Les Verts nastal po odchodu Christopha Galtiera ústup ze slávy. V patnáctém kole aktuálního ročníku slaví teprve třetí výhru. Odneslo to Bordeaux, které si patrně bude také muset na návrat na pohárové příčky ještě nějakou dobu počkat.

Na stadionu Matmut Atlantique se prosadili hosté hned z první střely mezi tři tyče. Arnaud Nordin si vyměnil balon s Denisem Bouangou, udělal si prostor a technicky zpoza šestnáctky poslal svůj tým do vedení - 0:1. Jenže už za devět minut bylo srovnáno. Hwong Ui-jo na levém křídle skvěle zpracoval centr od Paula Baysseho, načež se vydal do pokutového území, kde na Jessyho Moulina vyzrál přízemní střelou k bližší tyči - 1:1.

Ve 32. minutě bylo před hostujícím gólmanem znovu rušno. S první střelou mu vypomohl spoluhráč, podruhé jej zachránila od pohromy branková konstrukce. Do konce úvodního dějství byla k vidění na každé straně jedna nadějná situace. Nejprve Jessy Moulin výtečně vychytal Joshe Maju. Potom Hatem Ben Arfa dost bídně rozehrál standardku, což vyústilo v rychlý protiútok Les Verts, v jehož závěru selhal Denis Bouanga.

Ve druhé pětačtyřicetiminutovce to byl spíše boj ve středu hřiště. O nějakých vyložených šancích nemohla být řeč. Všechno se změnilo až v 75. minutě. Hodně prostoru pro zakončení zpoza vápna měl nejprve Mathieu Debuchy. Jenže trefil pouze Paula Baysseho. Od něj se ovšem kulatý předmět zatoulal k Yvanu Neyou Noupovi, který jej nekompromisně napálil do sítě - 1:2.

Teď byla řada na svěřencích Jean-Louise Gasseta. Ovšem na jejich kopačky se s postupujícím časem vkrádala nervozita a směrem dopředu už nic pozoruhodného nevymysleli. ASSE se může radovat a doufat, že se dobrý výsledek podaří uhrát i proti Nîmes a Monaku. Na Bordeaux čekají do Vánoc ještě duely se Štrasburkem a s Remeší.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele