21. kolo
24.01.2021 13:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Hwang Ui-jo (© AFP)

Bordeaux si poradilo s Angers

Domácí tak na stadionu Matmut Atlantique slaví pátou výhru v sezoně. Celkově se už vyšplhali na sedmou příčku. Předskočili tedy i SCO, kteří naopak připisují už devátou porážku, kvůli které v tabulce okupují desáté místo.

Je otázka, jak by to všechno dopadlo, kdyby Gassetovi svěřenci brzy nevedly o dvě branky. První dvě střely přitom měli na svědomí Stéphane Bahoken a Angelo Fulgini. Jenže pak přišla 8. minuta a s ní přihrávka na malé vápno, kde mezi pěticí hráčů nejrychleji zareagoval Hwang Ui-jo a z otočky prostřelil Paula Bernardoniho. VAR nakonec ofsajdové provinění proti pravidlům nepotvrdilo - 1:0.

A v 11. minutě se Les Girondins radovali znovu. Yacine Adli vyslal na zteč opět hbitého jihokorejského kolegu, který si ve vápně poradil s Ismaëlem Traorém a z úhlu prostřelil muže v rukavicích podruhé - 2:0. Dvacetiletý Adli předvádí - podobně jako Hwang Ui-jo - velice dobré výkony a ten v duelu s Angers mohl osladit gólem, kdyby po osmnácti minutách hry nezamířil těsně vedle.

Ve 30. minutě měl Moulinův výběr velkou kliku, že stál Rémi Oudin v ofsajdu. Jinak by totiž musel Souleyman Doumbia zpytovat svědomí za vlastní gól. Ve 39. minutě to Adli se svou aktivitou trochu přehnal a svým faulem nabídnul Angers možnost zahrávat standardní situaci z ideálního místa, tj. necelých dvacet metrů od brankové čáry.

Pravačka Angela Fulginiho famózním způsobem vymetla levou šibenici. Benoît Costil se stačil akorát ohlédnout - 2:1. Vcelku výživný první poločas mohl skončit remízou. Stéphane Bahoken měl krátce před odchodem do šaten hned dvě velké příležitosti, nicméně gólman Bordeaux svůj tým povedenými zákroky podržel.

Hned ve 48. minutě centroval Sada Thiob. Opět to byl Bahoken, kdo se na zadní tyči opřel do balonu. Bohužel pro hosty nastřelil jenom brankovou konstrukci. Benoît Costil musel znovu do akce těsně před vypršením úvodní hodiny hry. Thioub střílel z úhlu dobře, avšak na domácí jedničku nevyzrál. V následující minutě při něm stálo velké štěstí, když Bahoken po Doumbiově přihrávce selhal ve vyložené příležitosti.

Poté se připomněli domácí. Jmenovitě to byl střídající Nicolas de Préville, kdo o kousek minul. V 80. minutě se hnal do šance Hwang Ui-jo. Hattrick ale neoslavil, protože tenhle pokus nebyl z nejpovedenějších. Les Girondins byli zase spíše šťastnějším týmem, jelikož vzhledem k průběhu hry se evidentně nedá tvrdit, že by byli vyloženě lepší.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele