20. kolo
17.01.2021 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Gaël Kakuta (© AFP)

Zápas mezi Nantes a Racingem Lens skončil nerozhodně

Les Canaris šli do vedení zásluhou proměněného pokutového kopu, avšak v závěrečné desetiminutovce soupeř vyrovnal. Svěřenci Raymonda Domenecha tak připisují pátou remízu z posledních sedmi utkání. Naopak hosté po dvou porážkách zapisují alespoň bod.

Úvodní desetiminutovka byla z obou stran hodně opatrná. Vody se pokusil rozčeřit až ve 14. minutě Gaël Kakuta, jenže tahle střela mu hrubě nesedla. Ten samý hráč se pokoušel prosadit i v minutě osmnácté, leč s podobným výsledkem. Ve 25. minutě pálil Kalifa Coulibaly a v tomto případě chyběly pouze centimetry.

Ve 33. minutě odpískal sudí po faulu penaltu ve prospěch Lens. Gaël Kakuta si věřil, ale patrně dosud nechápe, jak je možné, že přestřelil svatyni Nantes. Za tři minutky došlo k totožné situaci na opačné straně hrací plochy. Akorát s tím rozdílem, že Imran Louza cílil přesně do levého dolního rohu, zatímco Jean-Louis Leca si vybral opačný kout - 1:0.

Do konce poločasu mohl Kakuta své zaváhání odčinit, kdyby měl mezi dvěma obránci větší prostor na zakončení. Po změně stran vyzkoušel jako první Lecovu pozornost Sébastien Corchia. V 73. minutě mohl Abdoulaye Touré zvýšit vedení svého týmu. Náskok však zůstal jednobrankový, což mohlo Kanárky mrzet v 81. minutě.

Tehdy totiž poslal Tony Mauricio do vápna famózní centr od rohového praporku, který zpracoval zcela neobsazený Gaël Kakuta a přízemní střelou odčinil svoje penaltové zaváhání - 1:1. Po tomto zásahu to vypadalo, že obě mužstva budou s remízou spokojená. Nantes se o čtvrtou výhru v sezoně pokusí za týden v Metách, Lens zajíždí v rámci dohrávky 9. kola na Stade Vélodrome v Marseille, a poté na Stade de la Licorne přivítá Nice.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele