30. kolo
20.03.2021 13:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Rennes vyhrálo v Metách 3:1, přestože na začátku druhého poločasu přišlo o vyloučeného Dokua

Důležité tři body vyválčilo v Metách ambiciózní Stade Rennes. Letošní účastník Ligy mistrů zvítězil 3:1, přestože od 51. minuty musel hrát bez vyloučeného Dokua. V tu chvíli vedli hosté už o dva góly a těsně před koncem zápasu zvýšili ještě o jeden zásah. Mety zvládly už jen korigovat.

Oba celky chtěly ve vzájemném zápase zaútočit na evropské poháry, avšak uspět mohl jen jeden. Tři body se nakonec povedlo získat Stade Rennes. Hosté otevřeli skóre po 18 minutách, když Terrierovu zpětnou přihrávku dopravil do sítě Jeremy Doku. Mety si následně vytvořily několik standardních situací, ale k přímému ohrožení branky nedošlo. Místo toho přišla chyba v defenzívě a pokutový kop pro Rennes. Sudí po chvilce váhání nakonec nařídil "desítku" a Martin Terrier ji proměnil ve druhou branku.

To už byla pro Mety velká komplikace, ovšem na začátku druhého poločasu přišla naděje. V 51. minutě předvedl Doku naprosto nepochopitelný zákrok na kotník a sudí bez milosti vytasil červenou kartu.

Metám se ale v početní převaze nedařilo. Hosté se zcela logicky uchýlili k defenzívě a s tím měli domácí velké problémy. Z brejkové situace navíc mohl zvýšit Terrier, ovšem Caillard ještě držel naděje Met nad vodou. A to až do 88. minuty, kdy hosté vstřelili třetí gól. Protiútok zakončil Sehrou Guirassy a tím bylo o osudu utkání rozhodnuto. Na vítězství Stade Rennes nic nezměnila ani korigující branka Papeho Yadeho, jenž si zpracoval balón a přesně zakončil. Stade Rennes veze z Met vítězství 3:1 a živí šance na evropské poháry. Metám patří v tabulce osmé místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele