12. kolo
29.11.2020 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Brestu (© AFP)

Mety nenavázaly na dosavadní výkony a podlehly Brestu

Před tímto duelem se poslední porážka Antonettiho výběru datovala do poloviny září. Osmizápasové série teď skončila vcelku nečekaně s Brestem, který zatím podává o poznání méně vyrovnané výkony.

Před zápasem hráči obou celků uctili minutou ticha Diega Armanda Maradonu, přičemž si stoupli do tvaru písmene M. Co se samotného utkání týče, první šanci si na konto už v 8. minutě připsal domácí Lamine Gueye. Střelou z úhlu však Gautiera Larsonneura nepřekvapil. Také Farid Boulaya si vylámal zuby na správně postaveném brankáři.

Díky tomu mohlo udeřit na druhé straně hřiště. Romain Faivre centroval od rohového praporku na bližší tyč, resp. až na bližší hranici malého vápna, odkud hlavičkoval Irvin Cardona. Alexandre Oukidja si sice na balon sáhnul, avšak kulatý předmět přeci jen o nějaký ten decimetr překročil brankovou čáru - 0:1.

Ve 20. minutě to neúspěšně zkusil z úhlu Opa Nguette. Ve 23. minutě sehráli Les Pirates rychlou akci, kterou nakonec zakončoval nepřesně hrdina odpoledne Cardona. Po uplynutí úvodní třicetiminutovky se až příliš ochotně skácel v útočné šestnáctce po kontaktu s Fofanou jednadvacetiletý Faivre. Oukidja pro takovéto simulování neměl pochopení a protihráče napálil míčem. V ten moment ho veškeré bolístky přešly a vehementně rozhazoval rukama směrem k rozhodčímu, který muže v rukavicích odměnil žlutou kartou.

V závěru úvodního dějství nejprve vyzkoušel Opa Nguette tvrdou ranou pozornost gólmana Larsonneura. Za minutu se míč odrazil k Victorienu Angbanovi, jehož volej hostující jednička opět zlikvidovala. Ve 43. minutě ještě upadnul ve vápně Kapverďan Vagner, což si sudí prohlédnul na videu, aby viděl, že se o faul nejednalo.

Po změně stran se jako první osmělil Romain Perraud, nicméně jelikož mířil těsně vedle tyče, na 2:0 nezvýšil. To se podařilo až krátce poté Irvinu Cardonovi, když v obtížné pozici přehodil brankáře. John Boye balon místo odkopnutí pouze přizvednul, takže mohl třiadvacetiletý útočník těsně před čárou dorážet hlavou - 0:2.

Už za tři minutky rozehrávali hosté přímý kop, po kterém se dostal k hlavičce na malém vápně stojící Paul Lasne. Alexandre Oukidja tady vynikajícím zákrokem svůj tým uchránil před další pohromou. V závěru zápasu se ještě strážce domácí svatyně pošťuchoval s Perraudem, přičemž měl štěstí, že rozhodčí jeho počínání neocenil druhou žlutou kartou.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele