36. kolo
09.05.2021 15:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Zinedine Ferhat (© AFP)

Nîmes po dobrém výkonu vyloupilo Stade Municipal Saint-Symphorien v Metách

Tahle výhra sama o sobě však na udržení v Ligue 1 stačit nebude, jelikož ztráta na první nesestupovou pozici zůstává tříbodová. Les Grenats budou hrát ve zbývajících dvou kolech o setrvání v horní polovině tabulky.

Z časomíry neutekla ještě ani minuta a Habib Maïga mohl být rád, že se svůj faul na Loïcka Landreho neviděl červenou kartu. V úvodní desetiminutovce se pak osmělil hostující Moussa Koné. Jeho pokus však skončil nad břevnem. Jeho spoluhráč Landre byl zanedlouho až příliš přesný, protože cílil do středu brány.

V minutě desáté zkusil štěstí domácí Papa Yade, nicméně trefil jenom boční síť. Následně centroval do vápna Fabien Centonze a hlavička Ibrahimy Nianeho pořádně vyděsila kouče Pascala Plancqueho. Ve 21. minutě střílel těsně vedle tyče Renaud Ripart. Osmadvacetiletý forvard si podobně počínal i po uplynutí úvodní půl hodiny, když ho ke skórování vyzval Zinedine Ferhat.

Po změně stran se jako první připomněl Pape Sarr. Protože mířil doprostřed brány, mohl mu Baptiste Reynet jenom poděkovat. Krokodýli se dočkali po hodině hry. Niclas Eliasson obešel ve vápně Matthieua Udola a z pravé strany přihrál na bližší tyč, kde se z voleje prosadil Lamine Fomba - 0:1. Za nějakých 180 sekund si Ripart narazil s Ferhatem a následně byl Oukidjou faulován. Nařízený pokutový kop sám proměnil, fotbalovým poučkám navzdory - 0:2.

Snížit mohl Thierry Ambrose, kdyby svojí ránu neotřel pouze o tyčku. V 76. minutě se neohroženě pustil do soupeřovy šestnáctky Vagner a dokázal prostřelit Reyneta. Rozhodčí Letexier musel záhy tuhle snižující trefu odvolat, protože se pětadvacetiletému Kapverďanovi zatoulal balon na ruku. Při další akci tedy místo zakončení centroval, jenže Thierry Ambrose hlavičkoval nad.

Skóre dostalo svou finální podobu v předposlední minutě řádné hrací doby, když hráči Nîmes vystihli soupeřovu rozehrávku a Zinedine Ferhat pak zacílil levačkou po zemi k pravé tyči, čímž zaznamenal svou šestou branku v sezoně - 3:0. Jeho současný zaměstnavatel bude o další body bojovat v zápase proti Lyonu, kdežto Mety zkusí napravit tohle zaváhání v Lorientu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele