32. kolo
09.04.2021 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Lille (© AFP)

Lille si po vítězství v Métách upevnilo vedení v Ligue 1

Lille se podařilo navázat na minulou výhru ve šlágru kola proti PSG, venku porazilo taktéž vždy nevyzpytatelné Méty a alespoň do sobotního odpoledne se osamostatnilo na čele tabulky na rozdíl šesti bodů od druhých Pařížanů. Domácí nedokázali vsítit jedinou branku, byť měli k dispozici penaltu, hosté naopak skórovali díky Burakovi Yilmazovi a Zekimu Çelikovi.

Oba turečtí reprezentanti se prosadili po přestávce. Prvně jmenovaný načal do té chvíle bezgólový stav po hodině hry, to když mu v pádu poslal přihrávku na hranici ofsajdu Renato Sanches, a následná dělovka skončila na bližší tyči. A minutu před koncem pojistil "Dogám" tři body druhý zmíněný, jehož parádní zakončení z vápna zaplulo ukázkově ke vzdálenější tyčce.

Hosté nebyli směrem dopředu aktivnější než jejich protivník. Ten vyprodukoval dvakrát větší počet střel na bránu než aktuálně vedoucí celek Ligue 1. Byli však produktivní a kompaktní, podobně jako před týdnem. Les Grenats si vytvořili hned několik možností, jak se dostat do vedení, jenže v koncovce se jim prostě nezadařilo, a utrpěli tak třetí ligovou prohru v řadě.

Největší šanci spálil v 17. minutě Leya, jehož pokutový kop, nařízený za hraní rukou obránce Josého Fonteho v šestnáctce po dělovce Boyeho, fantasticky vychytal brankář Maignan. V 50. minutě se Leya pokoušel o nápravu, Maignana ale zase nepřelstil, a pokus Sarra, tečovaný bránícím Botmanem, skončil na tyči. V 58. minutě pak nezacílili přesně ani Boulaya a Gueye.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele