29. kolo
14.03.2021 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Yoane Wissa (© AFP)

Po remíze s Nice zůstává Lorient těsně nad sestupovým pásmem

Svěřenci Christopha Pélissiera nadále bojují o zachování prvoligové příslušnosti. Po devětadvaceti kolech mají na kontě osmadvacet bodů, tedy úplně stejně jako před rokem. Jenže tehdy se kvůli koronavirové pandemii v této fázi Ligue 1 zastavila, což Lorientu hodně pomohlo. Uvidíme, jak si povede ve zbytku aktuální sezony. Orlů se zřejmě boj o záchranu týkat nebude. Nic to však nemění na tom, že tenhle ročník rozhodně nebudou na jihu Francie považovat za povedenou.

V 5. minutě zkoušel svoje štěstí Trevoh Chalobah a Robson Bambu si mu obětavě stoupnul do střely. Další pokus byl k vidění až po uplynutí úvodní dvacetiminutovky. Jejím autorem byl Alexis Claude-Maurice a chybělo jí málo. Následně přihrával Le Goff na Terema Moffiho, jehož skvěle vychytal Walter Benítez.

Jedničak ve službách Les Aiglons musela znovu do akce v pětatřicáté minutě, když z úhlu zakončoval Vincent Le Goff. V závěru poločasu se zapotil i jeho protějšek Matthieu Dreyer, když vytáhnul ránu Pierra Lees-Meloua. První branka utkání se uskutečnila v 58. minutě. Myziane Maolida se k údivu všech prokličoval až do vápna, kde střílel překvapivě pravou nohou - 0:1.

Jenže tým Adriana Ursey si vedení užíval pouhých osm minut. Pak si totiž Armand Laurienté obhodil Bambua, načež přihrál po zemi na druhou stranu vápna, kde stál zcela osamocený Yoane Wissa, jenž uklízel z bezprostřední blízkosti do prázdné - 1:1. Přihrávající hráč mohl v 80. minutě skórovat sám, kdyby si nevylámal zuby na Benítezovi.

Více brankových příležitostí už tohle střetnutí nepřineslo. Lorient zajíždí za týden k důležitému klání na Stade de la Beaujoire, kde hraje domácí zápasy sestupem rovněž ohrožené FC Nantes. Nice také nečeká nic jednoduchého, protože na jejich stadion dorazí klub z 200 kilometrů vzdálené Marseille.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Souhlas s bookmakerem naší jedničky. Jedna nebo nula.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele