34. kolo
24.04.2021 13:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Brestu (© AFP)

Brest vyhrál v Saint-Étienne 2:1

Ani vedení v poločase nestačilo Saint-Étienne na bodový zisk a po obrátce si vezou všechny body domů hosté. A nutno podotknout, že zaslouženě. V utkání ovládli klíčové statistiky včetně té nejdůležitější v počtu vstřelených branek. Pod oba zásahy Brestu se podepsal Gaetan Charbonnier.

Saint-Étienne přitom začalo lépe a úvodní převahu využilo ke vstřelení vedoucí branky. Už po osmi minutách vyrobila defenzíva Brestu hrubou chybu a Traucova přihrávka před prázdnou branku šla spoluhráčům na paty. Za další tři minuty přišla další fatální ztráta v rozehrávce a Aouchiche už nabyl Khazrimu před prázdnou branku - 1:0 pro Saint-Étienne.

Domácí měli za chvíli možnost i druhého gólu, ale Nordin střelou z první přestřelil. Po plejádě šancí Les Verts se osmělil i Brest a Cahrbonnierovu střelu musel pacifikovat Green. Hosté postupně získávali převahu, ovšem do poločasu se prosadit nedokázali. Těsně před koncem poločasu neuspěl v největší šanci Cardona, když orazítkoval břevno.

I po změně stran měl více ze hry Brest, ale nebýt brankáře Larsonneura, dost možná by byl konečný výsledek jiný. Opora hostí vychytala v 65. minutě volej Douatha a vzápětí na druhé straně hřiště udeřilo. Gaetan Charbonnier zakroutil volný přímý kop do šibenice a srovnal na 1:1. Brest se pak utrhl ze řetězu a o chvíli později dokonal obrat. Gaetan Charbonnier předvedl parádní individuální akci a chladnokrevné zakončení k tyči - 2:1.

Saint-Étienne mělo na vyrovnání zhruba dvacet minut, avšak hosté si nadějný výsledek vzít nenechali a po výhře 2:1 svého soupeře v tabulce přeskočili.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele