21. kolo
24.01.2021 21:00 CET
0 : 5
(0:2)

Reportáž

Marcelo (© AFP)

"Derby Rhônealpin" suverénně ovládl Olympique Lyon, domácímu Saint-Étienne nasázel pět branek

Jednoznačný průběh mělo prestižní derby mezi Saint-Étienne a Olympiquem Lyon známé jako "Derby Rhônealpin". Hosté vyhráli na stadionu Geoffroye-Guicharda vysoko 5:0 a dál se drží v kontaktu s PSG a Lille. Po dvou brankách si večer připsali Tino Kadewere a Marcelo, jednu branku si vstřelilo nešťastné ASSE samo.

Lyon sice byl favoritem, ale takhle jednoznačná demolice se nečekala. Přitom nechybělo moc a utkání se mohlo vyvíjet úplně jinak, kdyby domácí proměnili velkou tutovku už v první minutě. Moueffek se dostal ve vápně k odraženému balónu úplně sám, měl spoustu času zakončit a stačilo jen trefit branku a Saint-Étienne by vedlo. Nic z toho se však nestalo. Hned vzápětí si vytvořil gólovku i Lyon a Depay jen donutil k zákroku brankáře Moulina.

Domácí vzdorovali ofenzívě Les Gones jen do šestnácté minuty, než propadnutý centr dopravil do sítě znovu nehlídaný Tino Kadewere. To už se pomalu rozjížděla ofenzivní smršť Lyonu a o chvíli později z dálky orazítkoval břevno Maxence Caqueret. Převaha Lyonu byla zřejmá a ještě v prvním poločase vygradovala druhou brankou. Dubois poslal centr do šestnáctky, kde si na něho nejvýše vyskočil Marcelo a hlavou zvýšil na 2:0. Obrana Saint-Étienne vůbec nestíhala a pokud by se ve druhém poločase nezlepšila, hrozil domácím potupný debakl.

Claude Puel zareagoval o přestávce střídáním, ale Lyon byl v laufu a zápas si patřičně užíval. V 59. minutě opět udeřil ze vzduchu hlavou obránce Marcelo a hosté už vedli o tři góly. A to ještě zdaleka nebylo všechno. O devět minut později prostřelil Moulina znovu Tino Kadewere a skóre začínalo nabírat hrozivých rozměrů.

Les Verts měli obrovský problém pokrývat standardní situace a nepoulárního "bůra" inkasovali jak jinak, než ze vzduchu. Depayův centr tentokrát nikdo z hostí nezasáhl, nýbrž ho tečoval do vlastní sítě hlavou Denis Bouanga. Lyon ani v tento moment neměl dost a Saint-Étienne mohlo prohrát ještě větším rozdílem. Ránu Ekambiho ale parádním zákrokem vytěsnil Moulin. O vítězi utkání už bylo dávno rozhodnuto, otázkou jen byla konečná výše výsledku. Brankostroj Lyon se nakonec zastavil na pěti kouscích, což hostům pochopitelně pramálo vadilo.

Olympique Lyon podal suverénní výkon, v prestižním derby nasázel hráčům Les Verts pět branek a nadále zůstává v těsném kontaktu s prvním místem. Na vedoucí PSG ztrácí jen dva body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele