32. kolo
11.04.2021 15:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Wahbi Khazri (© AFP)

Ani Bordeaux nedokázalo přibrzdit lepšící se ASSE

Určitě není bez zajímavosti, že v rámci dvaatřicátého kola letošního ročníku Ligue 1 byly k vidění dva zápasy, které skončily výhrou domácího celku v poměru 4:1. V obou také došlo na dvě proměněné penalty. V tomto utkání se díky nim mohl Wahbi Khazri radovat z hattricku, kterým svůj klub posunul těsně pod "magickou" čtyřicetibodovou hranici. Oproti tomu Bordeaux zaujímá v současnosti patnácté místo.

Úvod utkání přitom vyšel mnohem lépe hostům. Mathieu Debuchy sundal ve vápně Mehdiho Zerkaneho. Rozhodčí Schneider si šel ještě pro jistotu prohlédnout celou situaci znovu, aby penaltu potvrdil. Její exekuce se ujal Hwang Ui-jo. Etienne Green čekal do poslední chvíle, takže uhodnul směr. Na přesně mířenou rány k tyči však stejně nedosáhnul - 0:1.

Odpovědět mohl zanedlouho Romain Hamouma, kdyby měl kvalitněji seřízená mířidla. V 18. minutě to byl pro změnu Mehdi Zerkane, kdo zavinil další pokutový kop, když srazil Khazriho. Sám tuniský reprezentant pak s naprostým přehledem vyrovnal - 1:1. A se svou další brankou neotálel nijak dlouho. Za čtyři minutky to zkusil pravačkou z hranice šestnáctky a balon zapadnul k levé tyči - 2:1.

Ve 30. minutě to vypadalo, že bude k vidění další penalta. Sudí ale zůstal tentokrát klidný. V pětatřicáté minutě měl blízko k celkově dvanáctému zásahu Korejec Hwang. Sice rozvlnil síť, leč pouze z boku. Ve 39. minutě hlavičkoval Zerkane a míč skončil nad břevnem. V závěru poločasu nejprve Rémy Oudin ztroskotal na Greenovi, a poté trefil z přímého kopu aktivní Toma Bašić tyčku. Od ní se kulatý předmět odrazil k Laurentu Koscielnymu, který dal gól. Jelikož si ale kapitán Les Girondins nepohlídal ofsajdovou hranu, nemohl být uznán.

Po změně stran se jako první hnal do zakončení opět Rémy Oudin a opět neproměnil. V 50. minutě dostal ideání příležitost k dovršení hattricku Khazri. Do jeho střely si však famózně lehnul Loris Benito, resp. trochu to vypadalo, že švýcarský reprezentant podklouznul. V každém případě se dál pokračovalo za stavu 2:1.

V 67. minutě přišla zase řada na Koscielnyho, jenž to tentokrát zkoušel patičkou. A mnoho nechybělo, aby snížil vedení domácích. V minutě sedmdesáté se k míči v soupeřově vápně dostal Harold Moukoudi a jeho mezi tři tyče mířící střelu zastavil Jimmy Briand rukou. Po další Khazriho penaltě se míč znovu zastavil až za Costilovými zády - 3:1. Díky tomuto tříbrankovému duelu má rodák z Ajaccia dohromady rázem na kontě šest zářezů.

Gólovou tečku za utkáním učinil na začátku závěrečné desetiminutovky zblízka Zaydou Youssouf, když jednička ve službách Bordeaux neudržela míč po střele Denise Bouangy, jemuž předtím nedopatřením přihrál Laurent Koscielny. Les Verts se za týden představí při náročném klání v Paříži. A svěřenci Jean-Louise Gasseta, jenž v minulosti působil na lavičce AS Saint-Étienne, se pokusí doma obrat o body třetí Monaco.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele