2. kolo
30.08.2020 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

ASSE si poradilo s Lorientem

Nováček nejvyšší soutěže FC Lorient nenavázal na úspěšný vstup do sezony a na stadionu Geoffroye Guicharda padl. Domácí využili větší zkušenosti a dvěma góly Romaina Hamoumy dokráčeli ke třem bodům.

Trenér domácích Claude Puel má před sebou hodně důležitou sezonu. Od Saint-Étienne se zkrátka očekává, že bude hrát o evropské poháry a v tomto směru chtěl vstoupit do ligového ročníku vítězstvím. Proti byl FC Lorient, tedy tým, který v prvním kole zvítězil a svému soupeři nasázel tři branky.

Eufórie z prvního vyhraného zápasu byla v úvodu cítit a Lorient měl také na kopačkách první branku, ovšem pohotové ráně Quentina Boisgarda scházela přesnost. V 19. minutě se předvedli i domácí a stálo to za to. Romain Hamouma si zasekávačkou udělal prostor ke střele a nechytatelně levačkou do šibenice poslal Saint-Étienne do vedení. Od této chvíle tahal Lorient za kratší konec a to mu dělalo problémy. Ještě do poločasu mohl zvýšit v obrovské šanci Denis Bouanga, ale zblízka nepochopitelně poslal balón jen vedle branky.

ASSE hrálo v pohodě a na začátku druhého poločasu uteklo na rozdíl dvou branku. Znovu u toho byl Romain Hamouma, když pohotově zakončil přihrávku Nordina. Za další tři minuty odmítl Bouanga třetí gól a všem bylo jasné, že osud utkání svírají domácí pevně ve svých rukou.

Čtvrthodinu před koncem mohl vykřesat naději Stéphane Diarra, který se sice šikovně uvolnil, ale pak balón poslal lehce do náruče Moulina. A protože se Lorient na víc nezmohl, v Saint-Étienne nakonec prohrál 0:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele