1. kolo
23.08.2020 13:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Axel Disasi (© AFP)

Trenér Kovač na úvod remizoval se svým Monacem v duelu s Remeší

Novému monackému trenérovi Nikovi Kovačovi vyšla premiéra na lavičce na půl. Před vlastními fanoušky jeho tým získal bod s Remeší, které se povedlo lépe zvládnout první poločas. V tom druhém naopak zaznamenal jediný přesný zásah její soupeř. Hosté každopádně mohou být s konečným nerozhodným výsledkem ve finále docela spokojeni.

Pokud se totiž podíváme například na statistiku držení míče, vyzněla tahle čísla jednoznačně ve prospěch Monaca. Střelecky přitom domácí byli rovněž daleko aktivnější. Rozhodně nepodali na úvod sezóny nikterak špatný výkon, konečná plichta jim však trochu pokazila dojem z celého střetnutí. Jeho protivník byl totiž opravdu velmi efektivní v koncovce.

Vstup do zápasu se více povedl Remeši, která se mimochodem zanedlouho popere v předkole o účast v hlavní fázi Evropské ligy. Už v 5. minutě vyslal gólman Rajkovič od své brány dlouhý nákop dopředu, Touremu se podařilo ve vzduchu vyhrát hlavičkový souboj, prodloužil míč na rozeběhnutého Diu, a ten pak zacílil přesně podél zkoprněného brankáře Lecomteho.

Následně se knížecí celek dožadoval u Letexiera nařízení pokutového kopu, neboť bránící Foket zahrál ve vlastním pokutovém území rukou, nicméně píšťalka hlavního rozhodčího nakonec nezazněla. A naopak na druhé straně svěřenci kouče Davida Guiona gólově udeřili, jelikož Lecomte nedosáhl na střelu ze střední vzdálenosti od Toureho ve 21. minutě.

Jako by až nepříjemně vyvíjející se stav donutil dosud spící ASM k nějaké větší aktivitě směrem dopředu. Ve 39. minutě se ve velmi slušné příležitosti objevil Ben Yedder, jeho skákavý pokus ovšem, smolně pro něj, orazítkoval pouze břevno. V závěru půle se ale Monaco přece dočkalo své odměny. A dopomohla mu k tomu standardní situace.

Golovin rozehrál rohový kop pasem do šestnáctky, kde Tchouaméni svou hlavou protáhl balón do cesty Disasiho, a protože nebyl monacký stoper vlastně nikým hlídaný, pohotově zavěsil do šibenice. Pro něj znamenala tahle branka určitě mnoho. Nejenže poprvé nastoupil v novém dresu, jako velmi sváteční střelec se prosadil proti svému bývalému klubu!

Úvodní chvilky druhého dějství se opětovně Les Monégasques výrazně nevydařily. V 52. minutě se sám na bránu řítil Toure, jenže odmítl možnost připsat si k jednomu gólu a jedné asistenci další kanadský bod, neboť zamířil jen do vyběhnuvšího Lecomteho. Monaco naopak tohoto neproměnění tutovky náležitě využilo a o tři minuty později nakonec vyrovnalo.

Golovin vyslal z přímého volného kopu parádní oblouček až k zadní tyčce, tam měl Badiashile poměrně dost času na to, aby si merunu zpracoval, a pak jí uklidil pohotově do sítě. V nastavení mohlo ASM přetavit vítězství na svou stranu, avšak Aholoua zablokoval v pravý čas bek Faes a těsně poté hlavičkující Disasi minul bránu o malinký kousek.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele