12. kolo
29.11.2020 15:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Kevin Volland (© AFP)

Monaco si doma poradilo s Nîmes

Svěřenci Nika Kovaće navázali na výhru proti PSG. Ačkoli je pravda, že situaci jim tentokrát výrazně usnadnilo vyloučení Lucase Déauxe z 69. minuty. Krokodýli, kterým se o minulém víkendu podařilo přerušit čtyřzápasovou sérii bez bodu, si teď do tabulky připisují šestou porážku v sezoně.

Po opatrnějším úvodu domácí poprvé výrazně zahrozili v 19. minutě. Cesc Fábregas stál sám před brankářem Reynetem, který proti němu vytáhl vynikající "hokejový" zákrok. Jenže hned za minutu se zrodila první přesná trefa zápasu. Na hranici vápna se Sofiane Diop chopil míče, aby jej bez většího přemýšlení nekompromisně napálil pravačkou do levého dolního rohu - 1:0.

Ve 40. minutě dostalo Monaco příležitost zahrávat přímý kop z ideálního prostoru. Youssouf Fofana si věřil, jenže střílel vysoko nad. Do konce úvodního dějství stála za zmínku snad už jenom skutečnost, že se Jérôme Arpinon rozhodnul ještě před poločasovou pauzou stáhnout ze hřiště Denkeyho a na jeho místo přišel Haris Duljević.

Po startu druhé půle byli aktivnější host, ale vyprodukovali akorát pokus Zinedina Ferhata, se kterým neměl Vito Mannone pražádný problém. V 67. minutě Déaux ostře fauloval Diopa. Rozhodčí Gautier původně udělil žlutou kartu, jenže pro přezkoumání na videu se rozhodl trest zpřísnit a jednatřicetiletého záložníka vyloučil.

Borci hájící dres knížecího klubu vycítili příležitost a při početní převaze pojistili svoje vedení už v pětasedmdesáté minutě. Ruben Aguilar měl na pravém křídle moře času k tomu, aby milimetrově přesně odcentroval před bránu, kde se do vzduchu pověsil Gelson Martins, jehož hlavička byla pro Baptiste Reyneta nechytatelná - 2:0.

V 77. minutě už to bylo o tři góly. Znovu se potvrdilo, že spolupráce Wissama Ben Yeddera s Kevinem Vollandem prostě funguje. První jmenovaný přihrával při brejku napříč pokutovým územím za zadní tyč, kde to pro toho druhého byla poměrně jednoduchá práce - 3:0. Ve zbývajících minutách se tak dohrávalo v podstatě už jenom z povinnosti.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele