27. kolo
28.02.2021 15:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Jonathan Clauss (© AFP)

Angers přišlo o výhru nad Lens v závěru

Hrálo se už přes minutu nad rámec řádné hrací doby, když Arnaud Kalimuendo rozvlnil síť za zády Paula Bernardoniho. Racing Lens díky tomu remizoval s Angers 2:2 a protáhnul sérii neporazitelnosti na šest zápasů, díky čemuž může nadále směle pomýšlet na pohárové umístění. Angers zůstává desáté, avšak pouze s pětibodovou ztrátou.

Stade Raymond Kopa viděl první přesný zásah už v 5. minutě. A byli to domácí, jmenovitě Loïs Diony, kdo využil při dlouhém nákopu nedůslednosti obrany a kdo taky zakončil levačkou přesně k pravé tyči - 1:0. Další nepříjemnost pro Lens na sebe nenechala dlouho čekat. V 9. minutě totiž jasně fauloval Gaël Kakuta ve vápně Sofiana Boufala a kopala se penalta.

Thomas Mangani mířil doprostřed brány, což se ukázalo být optimálním řešením - 2:0. Jenže ve dvaadvacáté minutě bylo zase všechno jinak. Jonathan Clauss se rozeběhl na pravém křídle, načež mu Jonathan Gradit adresoval výbornou přihrávku za obranu. Osmadvacetiletý záložník ve službách severofrancouzského klubu doběhl až do vápna, kde střílel pravačkou milimetrově přesně ke vzdálenější tyči - 2:1.

Kontaktní gól byl na světě, ale za čtvrt hodiny mohl po Dionyho pobídce skórovat Boufal. Jeho volej se k nelibosti Stéphana Moulina mezi tři tyče těsně nevešel. Pak to zpoza velkého čtverce zkusil sám střelec první branky zápasu. Jean-Louis Leca nepříjemnou skákavou střelu vyrazil na roh. Tolik přinesla úvodní půle.

Deset minut po startu té druhé vyprášil Bernardoniho rukavice Clauss. Angers se pak soustředilo spíše na bránění, což dělalo útočícím hráčům Lens potíže. Nakonec se přeci jenom dočkali vyrovnání. V nastavení nacentroval z pravé strany Clément Michelin na zadní tyč, kde se do balonu položil Arnaud Kalimuendo a z hranice malého čtverce zajistil svému týmu přesnou hlavičkou alespoň bod.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele