9. kolo
01.11.2020 15:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Nice (© AFP)

Nice zvládlo zápas v Angers na výbornou

Svěřenci Patricka Vieiry neponechali nic náhodě a už po pětadvaceti minutách hry vedli o dvě branky. Nakonec odjíždějí ze Stade Raymond Kopa s vítězstvím 3:0, pod které se podepsali tři různí hráči. SCO nemusí navzdory čtvrté porážce příliš smutnit, jelikož nadále zůstane ve středu tabulky.

Jak bylo naznačeno, na první přesnou trefu se nemuselo čekat nijak dlouho. Už ve 12. minutě centroval z pravé strany do vápna Jordan Lotomba. Dante šikovně sklepl na Ronyho Lopese, jenž z bezprostřední blízkosti volil optimální zakončení šajtlí levé nohy - 0:1. Odpovědět mohl za čtyři minuty Angelo Fulgini, když rozehrával přímý kop z ideálního prostoru. Ukázkově obstřelil zeď, nicméně Walter Benítez byl u své levé tyče včas.

Fantastický zákrok způsobil, že za osm minut mohli jít hosté do dvoubrankového trháku. Paul Bernardoni si šel pro míč, jenže místo toho zboural Jeffa Reine-Adélaïdeho. Od rozhodčího Jérémyho Stinata uviděl žlutou kartu, ale hlavně se kopala penalta, kterou ještě potvrdilo video. Pierre Lees Melou mířil po zemi na pravou polovinu, zatímco gólman Angers skákal na opačnou stranu, takže nebylo co řešit - 0:2.

Odpískání "pětky" se krátce poté dožadoval i Romain Thomas. Jeho prosby zůstaly nevyslyšeny. V následujících minutách si Nice hlídalo náskok. Snížit mohl až v nastaveném čase Ismaël Traoré, když si naskočil na Fulginiho centr od rohového praporku, nicméně mířil pouze do Benítezových rukavic. Úvodní dějství tedy vyšlo o poznání lépe klubu z Azurového pobřeží.

Hned po startu druhého poločasu se zranil kapitán Dante a musel střídat. Tahle velká nepříjemnost se ale nakonec do výsledku nijak nepromítla, jelikož domácí byli v útoku bezradní. A když už se do nějaké slibné pozice propracovali, mířili buď nad branku, nebo jejich snahy utnul gólman Benítez, tak jako v případě Sady Thiouba.

V 64. minutě se "Orli" dostali do protiútoku, při kterém tvrdě pálil Amine Gouiri. Bernardoni dokázal vyrazit pryč. V 77. minutě mířil Lassana Coulibaly přímo do Benítezovy náruče. Hned při protiútoku pak získal výsledek svou finální podobu. Hassane Kamara vymyslel na levé straně střílený centr. Brankář ho pouze vyrazil k hlavě Gouiriho, jemuž přesný zásah ukořistil Hicham Boudaoui, když doklepával na brankové čáře - 0:3.

V následujících minutách neměla argentinská jednička ve službách OGCN i díky precizně fungující obraně žádnou větší práci. Les Aiglons tak po devíti kolech okupují skvělou čtvrtou příčku a doufají, že se proti Monaku podaří podat další povedený výkon. Angers, které má mimochodem druhou nejděravější defenzivu v Ligue 1, bude chtít uspět proti Nîmes Olympique.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Opravdu jen z lehka zkusím nesouhlasit s bookmakerem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele