28. kolo
07.03.2020 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Branka mladíka Tourého rozsekla duel Remeše s Brestem

Remeš potvrdila svou slušnou formu z uplynulých tří kol, v nichž vždy získala alespoň jeden bod a protáhla tak svou šňůru neporazitelnosti na čtyři zápasy v řadě. Doma porazila nováčka ligy z Brestu 1:0. Ten naopak podruhé v řadě nebodoval a dokonce ani nevsítil gól. O osudu tohoto klání rozhodl jediný přesný zásah El Bilala Tourého.

Teprve osmnáctiletý rodák z Pobřeží slonoviny, reprezentující Mali, se od svého zimního přestupu do Ligue 1 začíná v Remeši velmi dobře zabydlovat. Ve svém sedmém utkání v nejvyšší francouzské soutěži zaznamenal už tři trefy, přičemž stejně jako v únoru proti Rennes byl on vůbec jediným úspěšným střelcem. Tentokráte se prosadil také ze hry.

V předchozích dvou případech se do gólových statistik zapsal díky proměněné penaltě. Ve 37. minutě ukázal, že se umí prosadit taktéž jinak než z pokutové značky. Účinnou práci na levé straně odvedl Doumbia, jenž popotáhl míč blíže k brankové čáře, stačil ho odcentrovat přes bránícího Belauda na bližší tyčku, kde ho dorazil do soupeřovy sítě právě sbíhající Touré.

Domácí byli v první půli aktivnějším týmem směrem dopředu, vytvořili si několik dobrých příležitostí, v gól ovšem proměnili jen právě výše zmíněnou. Už v 5. minutě se snažil změnit dosud bezbrankové skóre Moreto Cassama, který z rohu šestnáctky vyslal nebezpečný technický pokus, orazítkoval ovšem ke své smůle pouze brankovou konstrukci.

Ve 13. minutě se ve své první možnosti objevil Touré poté, co mu po Dingomého centru z rohového čtvrtkruhu sklepl balón hlavou, trochu nechtěně, spoluhráč Abdelhamid, avšak gólman Larsonneur na situaci zareagoval. V 19. minutě se pokoušel skórovat rovněž Romao, mající obvykle defenzivnější úkoly, nicméně do brány svým zakončením nezamířil.

Brest v prvním poločase zahodil svou největší šanci na sklonku půlhodiny hry. Court pronikl do protivníkovy šestnáctky, zezadu do něj nešťastně drcl vracející se Konan, a sudí Abed ukázal na bílý puntík. K nařízenému pokutovému kopu se postavil Mendy, ten však jako exekutor selhal, neboť jeho dělovku dokázal brankář Rajkovič vyrazit do bezpečí.

Remeš zahrozila zkraje druhého poločasu díky Dingomému, ovšem toho vychytal Larsonneur. Následně musela řešit jednu nepříjemnou skutečnost, protože za faul na Belauda byl po druhé žluté kartě a červené vyloučen Konan. I oslabení ale zvládla dobře, udržela vzadu nulu, a to i proto, že Rajkovič vytáhl perfektní zákrok vůči Duverneho střele.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele