19. kolo
21.12.2019 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Remeš remizovala s Lyonem 1:1

Olympique Lyon nezakončil fotbalový rok 2019 zrovna optimálně, remíza 1:1 v Remeši je další ztrátou v boji o poháry a kouč Rudi Garcia má přes svátky o čem přemýšlet. Naopak Remeš si upevnila skvělé šesté místo, ale měla i štěstí, protože hosté v závěru neproměnili pokutový kop.

Lyonu se v této sezoně vůbec nedaří a další ztráta přišla v Remeši. Všechno přitom začalo podle plánů, už v 9. minutě se domácí nedokázali vymanit z tlaku a vrácený balón za obranu dostal za Rajkovičova záda Lucas Tousart. Celá akce zaváněla ofsajdem a musel jí rozřešit až systém VAR a to ve prospěch Lyonu. Remeš mohla vyrovnat, Cafarův kroucený balón musel Lopes vyrazit. Domácí se dočkali až těsně před přestávkou. Po faulu na Mathiea Cafara sudí odpískal pokutový kop a sám postižený ho proměnil. Lopes sice správně tipl stranu, ale na balón i tak nedosáhl.

Remíza 1:1 Lyonu pochopitelně nevyhovovala, ale druhý poločas byl z obou stran velice vyrovnaný a dlouho žádné velké šance nepřinášel. Přesto si Lyon mohl a měl odvézt tři body. V 82. minutě fauloval Disasi v pokutovém území Dembélého a i Les Gones měli k dispozici penaltu. I v tomto případě se ke značce postavil sám postižený Moussa Dembélé, ale na rozdíl od Cafara neproměnil. Rajković střelu vyrazil a stal se hrdinou utkání. Až do konce zápasu už se nic nestalo, takže oba celky si připisují bod za remízu 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na Lyon ani kačku.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele