15. kolo
30.11.2019 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Aktivnější Remeš vydolovala v závěru bod s Bordeaux

Bordeaux naposledy skolilo před vlastními fanoušky Monaco a nyní bylo blízko dalšímu cennému vítězství, a to na půdě Remeše, nad níž naposledy vyhrálo v roce 2007 v Ligovém poháru. Do vedení hosty poslal Josh Maja v prvním poločase, domácí ovšem nakonec srovnali zásluhou Boulayeho Diy ve třetí minutě nastavení pětačtyřicetiminutovky druhé.

Nutno však podotknout, že svěřenci trenéra Davida Guiona, kteří mimochodem protáhli svou sérii bez výhry už na pět utkání v řadě, by si nezasloužili prohrát. Přece jenom vyprodukovali o čtrnáct střel na bránu více, obecně častěji zaměstnávali soupeře. V koncovce se jim ovšem dlouho nedařilo. A v podstatě v gól proměnili až jednu z posledních akcí.

Jako první chtěl změnit bezbrankové skóre Dia, který si navedl míč do středu pole a zhruba pět metrů za vápnem vypálil, bordeauxský brankář Costil si ale vůči němu připsal úspěšný zákrok. Ve 24. minutě se tlačili k zakončení Dia s Donisem, nakonec se však do míče mohl opřít prvně jmenovaný až o pár sekund později, jenže tentokráte netrefil bránu.

Hosté se poprvé výrazněji osmělili ve 27. minutě a okamžitě získali potřebný jednobrankový náskok. Tchouaméni unikl po pravé straně, dostal se až k brankové čáře, odkud přihrál na hranici brankového území, kde našel Maju, a ten chytrou a elegantní patičkou překonal gólmana Rajkoviče. Tahle inkasovaná trefa ovšem Remeš nepoložila. Ba naopak.

Snažila se s negativním výsledkem něco udělat za každou cenu. Ve 28. minutě ohrožoval Costila z poměrně složitého úhlu Doumbia, pak se z dorážky snažil prosadit Mbuku, ani on však v koncovce neuspěl. Ve 48. minutě zamířil mezi tři tyče zpoza šestnáctky Romao, v 64. minutě taktéž jeho spoluhráč Donis, avšak oba dva vychytal i nadále pozorný Costil.

Situace se pro Remeš zkomplikovala poté, co byl v 72. minutě po dvou žlutých kartách a následné červené vyloučený Romao za ostrý zákrok vůči Tchouaménimu, i v oslabení se ale nakonec podařilo Les rouges et blancs získat zaslouženou odměnu. Suk poslal centr do pokutového území, kde našel Diu, a ten z vyložené pozice dokázal již přesně zacílit.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hele book, dal jsi do vypsání tohoto kurzu všechny své znalosti?

Reagovat
smazaný uživatel

V pořádku- favorit neProhrál.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele