21. kolo
25.01.2020 20:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Brest těsně přehrál Amiens a vzdaluje se sestupovým příčkám

Až do druhého poločasu si museli počkat na góly diváci v Brestu, kam zavítalo v rámci 21. kola Amiens. Domácí zvítězili 2:1 a učinili důležitý krok na cestě za záchranou. Naopak Amiens zůstává v sestupovém ohrožení.

I když v prvním poločase žádná branka nepadla, k vidění toho byla spousta. Brest se už v úvodní desetiminutovce dožadoval odpískání pokutového kopu, ovšem zbytečně. Zákrok na Perrauda sudí jako faul nevyhodnotil. Na druhé straně byli ve velké příležitosti Kakuta s Guirassym, oba fantasticky vychytal Larsonneur a především jeho zásluhou držel Brest nerozhodný výsledek.

Každopádně obě strany si vytvářely šance a i Gurtner musel ukázat svůj um. Ve 33. minutě se natáhl po střele Mendyho a pak už zase rychle spěchali do útoku hosté, načež Kakutova tečovaná rána skončila na horní síti. Dobrý fotbal, ale žádná branka.

Diváci se nakonec dočkali po změně stran, hned v 51. minutě se po centru opřel do balonu Alexandre Mendy a Gurtner na ránu k tyči nereagoval. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, Faussurier stáhl k zemi Guirassyho a sudí nařídil pro Amiens pokutový kop. Sám postižený Sehrou Guirassy ho bezpečně proměnil a srovnal na 1:1. Jen o pár minut později se dožadovali penalty i domácí, ale arbitr jejich prosby nevyslyšel.

Rozhodující okamžik celého utkání přišel v 83. minutě, kdy Diabaté nesmyslně chyboval před vlastní šestnáctkou a Irvin Cardona, který se objevil před gólmanem, nezaváhal. Amiens ještě mělo šest minut nastaveného času, ale to už si domácí pohlídali.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele