19. kolo
21.12.2019 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Štrasburk na závěr roku zdolal Saint-Étienne

Díky tomu v tabulce svého soupeře předskočil a přezimuje na jedenácté příčce. Les Verts budou po nevyrovnaných výkonech naopak zřejmě rádi, že podzimní část sezony končí.

Racing se s přibývajícími zápasy naopak lepšil a kalendářní rok 2019 zakončil v součtu všech soutěží se čtyřmi po sobě jdoucími výhrami. Oproti tomu Claude Puel měl v prosinci radost akorát z výhry nad Nice, a potom z postupu do čtvrtfinále Coupe de la Ligue, kde Les Verts narazí na PSG.

Vzájemné utkání se hrálo bez branek a vlastně i bez výrazných příležitostí až do 22. minuty. Pak totiž z levé strany nacentroval Anthony Caci. Ludovic Ajorque sice stál zhruba na úrovni penaltového puntíku a ještě k tomu zády k bráně, nicméně přesto byla jeho skákavá hlavička nad Ruffierovy síly - 1:0.

Kouč hostujícího celku věřil stávající sestavě až do 57. minuty. Tehdy přišel na hřiště za Sergiho Palenciu jeho devatenáctiletý kolega, útočník Charles Abi. Jeho chvíle měla přijít až ve dvaasedmdesáté minutě. Do té doby se však skóre ještě jednou změnilo. A k radosti většiny diváků na Stade de la Meinau zapadl balón do té správné brány.

Znovu asistoval Caci, jehož skvostná přihrávka za obranu poslala do brejku hned dva jeho spoluhráče. První se balonu chopil Adrien Thomasson a nikomu dalšímu už ho nepustil. Brankáře ASSE jen lehoučce obhodil a běžel se radovat - 2:0. Matz Sels ovšem čisté konto neudržel.

Deset minut po druhém zářezu totiž Stefan Mitrović ve vlastní šestnáctce sejmul Charlese Abiho a kopala se penalta. Ryad Boudebouz ukázal, že se jich během své kariéry už něco nakopal. Jednoduše počkal, až si muž v rukavicích vybere stranu, a poté zamířil na tu opačnou - 2:1. ASSE v další kole přivítá doma Nantes, zatímco Racing se pokusí prodloužit vítěznou sérii v Metách.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele